У передсвятковий період очікується традиційне подорожчання продуктів, зокрема м’яса. А от помідори й огірки, кажуть, мають подешевшати. 5 квітня на ічнянському ринку ціни на м’ясні продукти порівняно з березневими були такими: кілограм стегна коштував від 69 грн. (у березні – 73), лопатка – 67 ( 71), вирізка – 77 ( 80), ошийок – 79 (85), порібрина – 63 (65). Сало продавали від 25 до 60 грн. за кілограм, печінку – по 40, внутрішній жир – 25, голову – 20, ніжка – 20-25. За кілограм телятини просили 85 грн., печінки – 55. За півлітра сметани продавчині правили 20 грн., літр молока – 10, кілограм сиру домашнього – 40. Яйця домашні курячі – 15-16 грн. за десяток, привізні – 12 грн. Кілограм цибулі – 8-9 грн., капусти – 11, картоплі – 4, моркви – 13, буряків – 10, огірків – 38, помідорів – 39-40 грн., редиски – від 28,50 грн., молодої капусти – від 39 грн. Кілограм маку – 80 грн., родзинок – 55, літр олії (розливної) – 23-24 грн. Склянку квасолі можна виторгувати за 5-8 гривень. Кілограм карасів – 27-28 гривень, коропів – 45. Мішок цукру коштував 680 грн., 1 кілограм – 13,60-14 грн. Ціна на борошно залежить від виробника: двокілограмове фасоване вищого ґатунку «Біловоди» – 19,25 грн., «Київ млин» – 24 грн., «Кролевецьке» – 17-18,75, «Біла церква» – 15-19,35, «Диканське» – 24-24,80. Рис – 17-20 грн., пшоно й горох – 12, гречка – 32, вермішель – 10, сіль (1,5 кг) – 4,50. Пучок черемші (цибуля ведмежа) на базарі продавали за дві гривні, та, мабуть, не всі знають, що ця рослина занесена до Червоної книги України і за її знищення та продаж передбачений штраф. Базарувала Наталія ЄПІФАНОВИЧ
|