"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 4 » Полуничний сезон
09:10
Полуничний сезон
Як і всі яскраві ягоди і фрукти, полуниця містить багато антиоксидантів. Вітамін С, а також фенольні сполуки, флавоноїди і органічні кислоти, якими багата полуниця, допоможуть уникнути безлічі захворювань. Калій, що міститься в полуниці, сприятиме нормалізації внутрішньоочного тиску. А цей фактор дуже важливий для зору.
Полуниця допомагає зберегти рухливість у суглобах. Щоденне вживання цієї чудової ягоди збереже організм від виникнення і розвитку пухлин. Йод, який теж є в полуниці, допоможе людям старшого віку вберегти свій мозок і нервову систему від прояву ознак старіння.
Всім відомо, що надлишок споживаної солі може спровокувати підвищення кров’яного тиску. Калій та магній в полуниці нададуть протидію цьому явищу. Ряд вітамінів, що належать до групи В, які теж присутні в полуниці, допомагають ефективному функціонуванню серцевого м’яза.
Для того щоб корисні властивості ягоди найбільш повно збереглися в джемі, важливо, щоб він якомога менше піддавався температурній обробці. Для смачного і корисного джему необхідно відібрати тільки дозрівшу полуницю.
Основна відмінність джему від варення полягає в тому, що для варення беруть ціленькі ягоди, а от для того, щоб приготувати джем з полуниці, брати слід навіть пом'яту або переспілу полуницю, адже вона все одно буде подрібнюватися.
Густоту джему можна регулювати часом варіння або ж додаванням желюючих загусників.
Як приготувати джем з полуниці - інгредієнти:
• 2 кг полуниці,
• 1,6 кг цукру,
• 1 лимон.
Як приготувати джем з полуниці:
Ретельно промити полуницю, бажано у кількох водах. Відкинути на друшляк і дати стекти воді. Перебрати і очистити полуницю від плодоніжок і порчених ягід.
Подрібнити полуницю до стану пюре через м'ясорубку або блендером. Засипати цукром, перемішати і залишити на пару годин.
З лимона вичавити сік і додати у полуницю. Поставити джем із полуниці на повільний вогонь і варити, постійно помішуючи і знімаючи піну, до готовності. Готовність визначайте самостійно: за густотою джему, яка тебе влаштовує. Можна варити і 30 хвилин, а можна і 2 години.
Потім розкласти гарячий джем з полуниці у стерилізовані банки і закрити кришками. При бажанні можна закатати на зиму.
Залишилося тільки намазати полуничний джем на свіжий хлібчик і смачного!

Бісквіт з полуницею - інгредієнти:
для тіста:
• 4 яйця,
• 100 г цукру,
• 70 г борошна,
• 0,5 ч. ложки розпушувача,
• щіпка солі,
для начинки:
• 1 кг полуниці,
• 500 мл жирної сметани,
• 100 г цукру,
• 1 ч. ложка цукрової пудри.
Бісквіт з полуницею - приготування:
Полуницю промити, відкинути на друшляк, щоб стекла вода, і почисти.
Приготувати тісто для бісквіта. Для цього збити яйця з цукром до повного його розчинення, потім додати просіяне борошно, розпушувач і сіль.
Тісто помістити в форму для випікання, присипану борошном, і відправити у розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин.
Доки випікається бісквіт, приготуйте начинку. Для цього збийте сметану з цукром. Обсушену полуницю поріжте скибочками.
Бісквітний корж акуратно розріжте уздовж навпіл.
Бісквітні коржі змастити сметанним кремом, викласти шар полуниці, знову змастити сметаною і з'єднати коржі.
Зверху прикрасити ягідками полунички і посипати цукровою пудрою.
Постав бісквіт з полуницею в холодильник на дві години, щоб він охолов і просочився.
Смачного!
Переглядів: 437 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук