Головна »
2018 » Січень » 19 » «На село, мабуть, хліб у другій печі випікають»
15:07 «На село, мабуть, хліб у другій печі випікають» |
Віра Трохименко, с. Вишнівка, 56 років: – Магазинний хліб дорогий, тому печу сама. До пшеничного борошна вищого ґатунку домішую житнє. Підходить, розкладаю у форми – і в піч. На тиждень вистачає дві буханки. Колись тісто замішували на заквасці із пророщеного жита, хмелю, солоду. Це був здоровий корисний хліб, який зберігався більше місяця. Зараз в селі трудно виживати. Якщо й молоко не здаватимемо, хтозна що буде. Ольга Шара, м. Ічня, 26 років: – Більше купуємо київський хліб. Він смачний і хорошої якості. Наприклад, прилуцький швидше черствіє. Його купуємо, коли немає київського. У Ніжині беремо «Бородинський». Ніколи не куштувала випеченого хліба у хлібопічці чи мультиварці. Тому не знаю, який він за смаком, кажуть – смачний. Людмила, с. Бережівка, 62 роки: – Треба, щоб конкуренція була між виробниками, тоді й про якість дбатимуть. Раніше в наше село привозили черствий хліб. Збирають у місті по магазинах і до нас везуть, що не продали. Тепер ніжинський хліб став набагато кращий від прилуцького. Люди кажуть, що на село, мабуть, хліб у другій печі випікають. Наталія ЄПІФАНОВИЧ Фото автора
|
Переглядів: 492 |
Додав: lora
| Рейтинг: 0.0/0 |
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[
Реєстрація |
Вхід ]