"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Листопад » 25 » Звідки зайві кіловати?
15:09
Звідки зайві кіловати?
Цього місяця споживачі отримали квитанції за електроенергію, у яких сума до оплати була на 20-30 % більшою ніж зазвичай. Зайві кіловати обурили багатьох. Звідки ж вони взялися?
З цього приводу прес-служба «Чернігівобленерго» повідомила, що ситуація пов‘язана зі змінами розрахункового періоду та відповідно донарахуванням кіловат-годин. Раніше розрахунковий період був з 20 числа минулого місяця до 20 числа поточного. У листопаді у квитанціях зафіксоване споживання електроенергії з 20 числа минулого місяця до 20 числа поточного + 10 днів до кінця поточного календарного місяця. У компанії стверджують, що таке велике донарахування буде лише у цьому місяці, на стадії зміни розрахункового періоду. Перерахунок зробили з метою приведення у відповідність закінчення розрахункового періоду і календарного місяця.
Однак у прес-службі зауважують: «Правилами користування електричною енергією для населення визначено, що розрахунковим періодом для встановлення розміру оплати спожитої електричної енергії є календарний місяць». Це передбачає зняття контрольних показань у всіх споживачів щомісяця на 1 число, що технічно виконати неможливо. Тому незначні донарахування все ж збережуться. Якщо споживач вважає донараховані показники некоректними, то прес-служба «Чернігівобленерго» радить самостійно передавати показники лічильника в продовж двох робочих днів до кінця календарного місяця. Їх мають прийняти за телефонними номерами, що зазначені в квитанціях на оплату. Тоді вони вважатимуться останніми і до яких не будуть застосовуватись донарахування.
Андрій Грудницький
Переглядів: 369 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук