"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 21 » Зросте мінімалка для пенсіонерів
13:49
Зросте мінімалка для пенсіонерів
З 1 травня відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2017 рік” збільшується розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, із 1247 до 1312 гривень.
У зв’язку з цим з 1 травня будуть здійснені перерахунки пенсій, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму.
Будуть перераховані мінімальні розміри пенсій за віком ( за наявності повного страхового стажу), з інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника, призначені відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», надбавки до пенсій за понаднормовий стаж, що обчислені виходячи з розміру прожиткового мінімуму (крім пенсіонерів, які працюють).
Відповідно до чинного законодавства мінімальний розмір пенсії за віком при наявності у чоловіків 25, у жінок – 20 років страхового стажу (якщо пенсія призначена до 1.10.2011 року), та мінімальний розмір пенсії при наявності у чоловіків 35, у жінок – 30 років страхового стажу (якщо пенсія призначена після 1.10.2011 року) встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. За наявності страхового стажу меншої тривалості пенсія за віком встановлюється у розмірі, пропорційному наявному страховому стажу, виходячи з мінімального розміру пенсії за віком.
Підвищаться мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни, учасникам бойових дій та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Будуть збільшені мінімальні розміри пенсії у зв’язку з втратою годувальника особам, які отримують пенсії відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.
Крім цього, з 1 травня буде перераховано розмір надбавок та підвищень до пенсій ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, надбавка донорам, пенсії за особливі заслуги перед Україною, надбавка на утриманців відповідно до “військового” Закону, шахтарям та інші.
Перерахунки за матеріалами пенсійних справ будуть здійснені в автоматичному режимі. Травневі виплати пенсіонери отримують у новому розмірі.
Слід зазначити, що розмір підвищення до пенсії у кожному випадку індивідуальний, він залежить від багатьох складових: страхового стажу, розміру заробітної плати, з якої призначено пенсію, виплати індексації, наявності підвищень та надбавок до пенсії та інше.

Ірина Пітель, начальник управління
Переглядів: 415 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук