"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 30 » Зовнішнє незалежне оцінювання та державна підсумкова атестація – за зміненими правилами
11:28
Зовнішнє незалежне оцінювання та державна підсумкова атестація – за зміненими правилами
Реєстрація на ЗНО розпочнеться 1 лютого

Зовнішнє незалежне оцінювання та державна підсумкова атестація у 2016 році буде проведена за зміненими правилами.
Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (ЗНО) проводитиметься з 5 травня до 10 липня з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов.
Особи, які зареєструються для проходження ЗНО, матимуть право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Усі тести будуть однорівневі.
Тестування у 2016 році проводитиметься за програмами ЗНО, затвердженими минулого року.
Подання реєстраційних документів особами, які проходитимуть ЗНО, розпочнеться 1 лютого та триватиме до 4 березня. До 18 березня в учасників ЗНО буде можливість внесення змін до реєстраційних даних.
Для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за підсумками державної підсумкової атестації, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Як результати ДПА зараховуватимуться й результати складання тестів із математики або історії України (період ХХ – поч. ХХІ століття).
Також у 2016 році планується впровадження зовнішнього незалежного оцінювання загальних навчальних компетентностей та використання його результатів під час вступної кампанії. Такий тест при вступі до вищих навчальних закладів складатимуть випускники шкіл, які здобули середню освіту більше п’яти років тому, а також постраждалі учасники акцій громадянського протесту в період Революції Гідності, які отримали інвалідність та військовослужбовці, демобілізовані із зони проведення АТО.
Обробка бланків відповідей та визначення результатів ЗНО учасників зовнішнього тестування з української мови та літератури, математики та історії України здійснюватиметься з 6 травня до 26 травня. Оголошення результатів з цих предметів відбудеться не пізніше 26 травня, з інших – не пізніше 25 червня. Розгляд апеляційних заяв щодо результатів ЗНО з української мови і літератури, математики та історії України розпочнеться з дня офіційного оголошення результатів, з інших предметів – починаючи з дня оголошення результатів кожного тесту.
Додаткова сесія ЗНО для учасників, які не змогли взяти участь у основній сесії тестування з поважних причин, пройде у період з 14 червня до 4 липня.
Оголошення результатів учасників додаткової сесії ЗНО відбудеться не пізніше 8 липня.
Для визначення результатів ЗНО-2016 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100-200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.
Детальніша інформація про метод визначення експертами «порогового бала» подана на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти у статті Валерія Бойка «Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання: старі проблеми та нові перспективи».
Зареєструватися на пробне тестування зі ЗНО можна з 5 січня

З метою відтворення умов та технології проведення ЗНО для психологічної підготовки майбутніх абітурієнтів до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні буде проведено пробне зовнішнє оцінювання з дотриманням процедур і технології проведення ЗНО в 2016 році.
Реєстрація осіб для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні в 2016 році триватиме з 5 до 30 січня. Вона здійснюється тільки в он-лайн режимі на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти http//:kievtest.org.ua. Це тестування платне і вартість його 111 грн.
Пробне ЗНО відбудеться з української мови і літератури – 2 квітня; з англійської, німецької, іспанської, французької, російської мов, біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії – 9 квітня.
Детальну інформацію щодо проведення ЗНО розміщено на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти.
Тетяна Данилець-Кутова, головний спеціаліст відділу освіти
Ічнянської РДА
Переглядів: 473 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук