"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 14 » Зорепад літературних нагород
18:44
Зорепад літературних нагород
8 квітня на творчу зустріч до Ічні зі столиці завітала делегація знаменитих людей на чолі з головою Ічнянського осередку Товариства «Чернігівське земляцтво в Києві» Миколою Вощевським.
Традиційно о цій порі відбувається вручення літературних премій. Президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, відомий український письменник, перекладач та критик Сергій Дзюба вручив дипломи лауреатів Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя директору Інституту літератури ім. Т. Шевченка НАН України Миколі Жулинському, поету і перекладачу, нашому земляку з с. Грабова Станіславу Шевченку, письменнику та видавцю краєзнавчої літератури Віталію Шевченку.
Герой України, класик української літератури Юрій Мушкетик отримав посвідчення за №1 заснованої в січні цього року медалі Івана Мазепи. Таку ж медаль і посвідчення №2 отримав меценат, громадський діяч, депутат Чернігівської обласної ради Віктор Кияновський за подвижницьку громадську та благодійну діяльність.
Національна спілка кінематографістів України високо оцінила працю заслуженого працівника культури України, кінорежисера і кінодраматурга Станіслава Маринчика, який створив кінопортрети багатьох видатних ічнянців: Анатолія Дрофаня, Миколи Піщенка, Антона Штепи, Василя Швидченка, Миколи Жили та інших. За багаторічну плідну працю на ниві кінематографа і активну громадську діяльність Станіславу Маринчику вручили грамоту НСКУ і наручний годинник.
Сергій Дзюба вручив диплом академіка Міжнародної літературно-мистецької Академії України Миколі Вощевському за благодійну діяльність.
Наймолодша криничанка, юна поетеса Діана Швидченко отримала нагороду за перемогу в обласному літературному конкурсі серед дітей та молоді, який відбувся восени минулого року, а також спільну грамоту районної ради та райдержадміністрації і грамоту районного об’єднання літераторів «Криниця».
За багаторічні творчі зв’язки та співпрацю з ічнянською «Криницею», за пропаганду засобами друкованого слова духовних надбань нашого краю Станіслав Маринчик вручив посвідчення «Почесний член районного об’єднання літераторів «Криниця» Юрію Мушкетику, Миколі Жулинському і Сергію Дзюбі.
На заході були присутні жителі міста, учнівська молодь, керівники міста і району, активісти районного об’єднання літераторів «Криниця». Для всіх учасників вечора прозвучали романс «Моє босоноге дитинство» та пісня «Білі ромашки» зі збірки Станіслава Маринчика «Із денця мого серця» у виконанні Івана Жадька під акомпанемент Світлани Целєвої. Авторську пісню «Рідний край» виконав Віктор Ковальовський.
Наталія Черненко
Переглядів: 399 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук