"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Лютий » 6 » Зона небезпеки
15:57
Зона небезпеки
Будьте обережні з вогнем!

З початку 2013 року в області виникло 103 пожежі, внаслідок яких загинуло 16 осіб, та шість пожеж в районі з одним трагічним наслідком.
З настанням холодної пори року громадяни використовують різноманітні обігрівачі та прилади опалення. У сільські місцевості переважає пічне опалення. Їх неправильне облаштування та експлуатація є основною причиною виникнення пожеж.
Основними причинами загоряння при пічному опаленні є: відсутність металевого листа розміром 70 х 50 см, що розташовується під топковими дверцятами, та протипожежної розділки від горючих конструкцій, що відповідають вимогам будівельних норм; несправність цегляної кладки, виникнення у ній тріщин; перегрів стінок печі; використання горючих та легкозаймистих рідин; горіння сажі, що накопичилася в димоході.
Під час експлуатації пічного опалення не можна: залишати печі, які топляться, без догляду або доручати нагляд за ними дітям; зберігати не загашені вуглини або золу в металевому посуді, встановленому на дерев’яній підлозі або горючій підставці; сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті й горючі речовини; закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо; зберігати у приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу; використовувати для димових труб азбестоцементні і металеві труби, встановлювати глин оплетені та дерев’яні димоходи.
Шановні громадяни! Цінуйте своє життя. Будьте обережні з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної та техногенної безпеки, адже саме від цього залежать ваші добробут та благополуччя.
Олександр Кобзар, начальник служби цивільного захисту в районі
Переглядів: 464 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук