"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Серпень » 16 » Зона небезпеки
16:19
Зона небезпеки
Надзвичайна ситуація з пожежами

На Чернігівщині надзвичайна ситуація з пожежами. Щодня до підрозділів МНС надходить близько 10-и повідомлень про нові загоряння. З початку року в області зареєстровано 864 пожежі, внаслідок яких загинуло 63 особи, зокрема, 23 пожежі у лісах, 2 – на полях зернових та 152 – загоряння cyxoї рослинності або сміття на відкритій місцевості. Нещодавно біля с. Веприк Бобровицького району на полі фермерського господарства «Вікторія» виникла пожежа, внаслідок якої знищено 15 га ячменю. А поблизу с. Куликівка Городнянського району у фермерському господарстві «Bipa» вогонь знищив 7 га жита. У с. Велика Дорога Ніжинського району сталася пожежа господарчої споруди, що належить с/г підприємству «Магнат», внаслідок якої вогнем знищено 30 тонн соломи.
У с. Степове Носівського району непогашений недопалок, залишений без нагляду 75-річним господарем спричинив пожежу cyxoї трави. Лише завдяки оперативним діям підрозділів МНС вогонь не встиг розповсюдитись на поруч розташований житловий будинок та господарчу споруду.
Внаслідок необережного поводження з вогнем на відкритій місцевості вигоріло 0,9 га cyxoї трави біля с. Філонівка Сосницького району. А в м. Щорс дитячі пустощі з вогнем призвели до пожежі, внаслідок якої згоріло 2,5 тони сіна.
3 метою попередження пожеж, головою ОДА прийнято розпорядження щодо тимчасових обмежень доступу населення й в’їзду автотранспорту на територію лісових масивів, а також про перенесення дати відкриття полювання. Ці питання також розглянуті на засіданні обласного оперативного штабу з попередження, локалізацїї й гасіння великих пожеж у лісових масивах, на сільгоспугіддях i торфовищах області у весняно-літній період цього року.
У зв'язку з цим, Управління Держгехногенбезпеки у Чернігівській області звертається до населення з проханням обережно поводитися з вогнем. Не спалюйте на полях траву. Не залишайте без нагляду дітей, які в пошуках розваг можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем. Пам'ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо уникнути пожеж і зберегти навколишнє середовище від руйнівної сили вогню.
Юрій Чеповський
Переглядів: 511 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук