"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Травень » 11 » Знову почали надавати «теплі» кредити
09:21
Знову почали надавати «теплі» кредити
В Україні відновила дію Державна програма енергоефективності «Теплі кредити». На 2018 рік для її фінансування виділено 400 мільйонів гривень. З 23 квітня взяти кредит і в нашому районі.
Компенсація надається один раз на рік:
на придбання котлів – 20% від вартості котла, але не більше 12 тис. грн. Якщо позичальнику призначено субсидію, розмір компенсації збільшується до 35 % від вартості, але максимальна сума залишається без змін.
На придбання іншого обладнання та матеріалів – 35 % від вартості, але не більше 14 тис. грн. – умови є однаковими для всіх позичальників незалежно від отримання субсидії.
Для отримання кредиту необхідно зібрати пакет документів: паспорт, податковий номер, документ про отримані доходи за 6 місяців, рахунок-фактура на товар.

За чотири роки програмою скористалися майже 400 тисяч українців. Серед них – і родина ічнянки Ольги Пітько.
– Три роки тому брати кредит було дуже вигідно. Держава компенсувала аж 70% від суми. Скориставшись програмою, ми засклили повністю балкон.Роботи обійшлися нам майже 10 тисяч гривень. Зразу заплатили перший внесок: 10% від суми позики і близько 200 гривень за страховку. Кредит розбили на два роки. Фактично із десяти тисяч гривень ми заплатили лише чотири тисячі. Тепер хочемо утеплити квартиру ззовні. Але зараз за програмою повертають лише 35% від суми кредиту. Це дуже мало. Всю компенсацію «з’їдять» платежі за кредитом. Тому поки що кредит брати не будемо, – каже Ольга Пітько.
Андрій Грудницький
Переглядів: 420 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук