"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 26 » Знижка чи приманка?
14:15
Знижка чи приманка?
До редакції надійшов лист від пенсіонерки М. Кириченко з Ічні. У «Трудовій славі» жінка прочитала, що в аптеці «Колібрі» 6-7 лютого діяла 8-відсоткова знижка на всі лікарські препарати та розігрувалися цінні подарунки. Тож вирішила теж купити ліки за акційною ціною.
Напередодні, 5 лютого, пенсіонерка придбала ліки для зниження артеріального тиску «Берліприл плюс» (у пластинці 10 пігулок). Повна вартість препарату – 28,08 грн. Із 5-відсотковою знижкою ліки обійшлися 26,68 грн. Та 6 лютого така ж пластинка «Берліприлу плюс» коштувала вже 29,17 грн. За неї жінка заплатила 26,84 грн., бо того дня діяла 8% знижка на всі лікарські препарати.
«Отож, я й думаю, яка тут акція, знову дурять нас, заманюючи якимись знижками. А все одно всі ті відсотки вкладені у ціну», – пише невдоволена М. Кириченко і запитує: «Чи є якийсь контроль за діяльністю аптек, які націнки вони можуть ставити? Ціни в них на одні й ті ж препарати теж різні».
– Ліки ми отримуємо щодня, тому ціна міняється, залишок не перецінюємо, – коментує ситуацію керівник аптеки «Колібрі» Марина Кізуб. – Росте курс долара та євро, тому дорожчають і ліки. П’ятого лютого покупець придбала німецькі «Берліприл плюс» за старою ціною. Це був залишок препарату. У суботу, 6 лютого, завезли новий товар за дорожчою ціною. Медпрепарати націнюємо від 15 до 20% закупівельної ціни. Якщо препарат дорожчий – націнка нижча. Ми працюємо за спеціальною програмою, яка автоматично обраховує націнку на ліки.
Щодо контролю за діяльність аптек та різних цін на одні й ті ж препарати в різних аптеках «Трудова слава» писала у №47 від 21 листопада 2015 року у матеріалі «Ліки однакові – ціни різні».
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 457 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук