"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Січень » 12 » «Зникають» державні нотаріуси
15:03
«Зникають» державні нотаріуси
Нині у семи районах області немає державних нотаріусів. Цей список незабаром може поповнитися ще одним районом. Нашим. Державний нотаріус Сергій Варзагер, який нині у відпустці, нібито планує зайнятися приватною практикою. Розпочаті ним справи – не завершені. Люди нарікають, що з радістю доплатили б приватному, якби тільки швидше отримати документи про спадкування. Але їх не можна забирати із контори. Тож хто і де буде завершувати їхні справи?
– Державна нотаріальна контора в Ічні не ліквідовується, – прокоментувала у телефонній розмові заступник начальника відділу з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області Надія Авраменко. – Без допомоги люди не залишаться. Їх обслуговуватимуть або за місцем знаходження ічнянської контори, або ж за місцем роботи іншого нотаріуса, на якого покладуть обов’язки з обслуговування населення Ічнянського району. Поки що це питання не вирішили. Спадкові справи, що вже заведені, за законом залишаються в архіві Ічнянської державної нотаріальної контори.
Державний нотаріус потрібен, навіть якщо об’єднана територіальна громада вирішила утримувати свого. Адже всіх функцій державного виконувати він не зможе. Наприклад, оформлятиме спадщину, але договори купівлі-продажу – в його компетенцію не входитимуть.
Сьогодні чимало нотаріусів перейшли у приватну практику. Не кожен погоджується працювати у державній конторі з великою кількістю людей, яка там щодня буває. До речі, й вимоги до кандидатів на посаду державного нотаріуса досить високі. Він повинен мати вищу юридичну освіту, свідоцтво про право займатися нотаріальною діяльністю та добре володіти державною мовою. Крім того, його стаж роботи у сфері права має бути не менше шести років, із них помічником нотаріуса або консультантом державної нотаріальної контори – не менше трьох.
Наразі немає осіб, які мають свідоцтво на право займатися нотаріальною діяльністю і бажають працювати в районах, повідомили у Головному управлінні юстиції. Щоб отримати це свідоцтво, потрібно скласти іспити в Мінюсті.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 531 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук