"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Вересень » 24 » Знай наших
09:38
Знай наших
Трудівниця-комсомолка


У нашому районі 35 років тому комсомольці, переповнені відчуттям патріотизму, відразу після школи вирушали працювати на поля та ферми. Це були різні діти, із різних сімей. І навіть ті, які отримували золоті медалі та відзнаки, не могли обійти стороною працю на благо Батьківщини. Досить нерідко йшли цілими класами, утворюючи бригади.
Однією з учасниць таких бригад, у якій працювали п’ятеро дівчат і стільки ж хлопців, була й жителька Крупичполя Анна Олежко. Вона потрапила в ланку по виробництву яловичини. Трудилася на ділянці № 2 (СТФ). Під «опікою» Анни Іванівни було 40 голів рогатого скоту.
– Як же тоді було… Скільки завзяття, енергії та напору було у наших молодих руках, – згадувала ті нелегкі, але щасливі дні своєї молодості пані Анна, описуючи таку нежіночу працю. Розповідала, і як була «старшою» в новій ланці, і як зимовими холодними днями доводилось прибирати за поголів’ям, і як навчалась після цього всього… Щаслива посмішка майже не сходила з її вуст за час розповіді…
Тепер же Анна Іванівна стала головним зоотехніком у с. Крупичполе, і навіть отримала почесний орден за свою працю. Багатьох на той час, тільки-но вступаючих у нове доросле життя, розкидала доля. Дехто, як і Анна, пішли вчитися та будували кар’єру. Але, безперечно, всі вони із захватом згадуватимуть молоді щасливі роки…Бо ми молоді до того часу – доки самі цього хочемо.
Владислав Ткаченко
Переглядів: 545 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук