"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 3 » Змінено порядок присвоєння звання «Мати-героїня»
14:53
Змінено порядок присвоєння звання «Мати-героїня»
Відповідно до Указу Президента України від 2 липня 2016 року внесені зміни до положення про почесні звання України щодо присвоєння звання «Мати-героїня».
Зокрема, встановлено, що клопотання про присвоєння почесного звання, що порушуються органами місцевого самоврядування, згідно із заявою жінки розглядаються відповідними місцевими державними адміністраціями протягом місяця з дати надходження такої заяви.
У нагородному листі зазначаються дані про кількість дітей, дати їх народження, місце їх проживання або перебування із зазначенням адреси, конкретні заслуги матері у вихованні дітей, а також у відповідних випадках – причини, обставини та дати смерті дітей.
Також визначено перелік документів, які додаються до подання і нагородного листа.
Почесне звання «Мати-героїня» є державною нагородою. До присвоєння цього почесного звання може бути представлена багатодітна матір, яка народила і виховала до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей та забезпечує належні умови для їх зростання та гармонійного розвитку.
Висунення кандидатур здійснюється гласно за місцем роботи особи, яку представляють до нагородження, незалежно від типу, форми власності та господарювання. Якщо жінка не працює, висунення кандидатури проводить міська (сільська, селищна) рада.
Багатодітна мати подає заяву на порушення клопотання про присвоєння звання. На основі всіх зібраних документів органами місцевого самоврядування або за місцем роботи жінки складається нагородний лист установленого зразка, у якому зазначаються конкретні заслуги особи.
Після цього пакет нагородних документів подається до районної державної адміністрації, а звідти до обласної державної адміністрації. Після розгляду відповідно встановленої процедури нагородні матеріали надсилаються до Адміністрації Президента України. Остаточне рішення про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» приймається Указом Президента України і не має регламенту розгляду.
Особі, удостоєній почесного звання, вручаються нагрудний знак та посвідчення.
Людмила Федірко,
завідувач сектору молоді та спорту РДА
Переглядів: 649 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук