"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 2 » Живеш у селі – отримай зайві бали по ЗНО
14:19
Живеш у селі – отримай зайві бали по ЗНО
23 травня стартувало зовнішнє незалежне оцінювання, яке триватиме до 16 червня, коли випускники напишуть останній тест з хімії. У районі у тестуваннях беруть участь 157 одинадцятикласників, з них 28 – з Парафіївської територіальної об’єднаної громади.
Цього року сільським випускникам буде дещо простіше конкурувати із міськими. Міністерство освіти запровадило нові правила обчислення вступного балу до вищих навчальних закладів, запровадивши регіональний, галузевий, сільський та пріоритетний коефіцієнти.
За словами міністра освіти Лілії Гриневич, зміни у вступній кампанії спрямовані на підтримку випускників сільських шкіл та вступників до провінційних ВНЗ.
Регіональний коефіцієнт (від 1 до 1,03) орієнтований на те, щоб створити кращі можливості для вступників, які обрали ВНЗ саме у регіонах України.
Галузевий коефіцієнт (1,02) – надається абітурієнтам, що вступають на технічні або природно-математичні спеціальності.
Першочерговий коефіцієнт (1,1)– стосується медичних та педагогічних вищих навчальних закладів. Якщо абітурієнт уклав угоду, що він після завершення навчання буде працювати в сільській місцевості не менше трьох років, то йому надається першочерговість при вступі до ВНЗ при абсолютній рівності балів з іншим абітурієнтом, який таку угоду не укладав.
Сільський коефіцієнт (1,02)– стосується осіб, які здобули повну загальну середню освіту в навчальних закладах на території сільських населених пунктів у рік вступу.
Таким чином 100 випускників нашого району матимуть додаткові бали лише тому, що із сільської місцевості. А якщо вони поїдуть вступати не у столичний вуз, а до Ніжина чи Чернігова та ще й у вузи педагогічного спрямування, то їм додасться ще декілька зайвих балів. Тож можна припустити, що за таких умов наші випускники перевагу ймовірно нададуть саме регіональним ВНЗ. І конкурсний бал вищий, і додому ближче.

Шахраї продають фальшиві відповіді на ЗНО
У соціальних мережах шахраї пропонують відповіді до завдань ЗНО за певну суму грошей.У першу чергу йдеться про можливість придбати готові відповіді до тестових завдань з різних предметів. Не ведіться на таку приманку, бо будете ошукані. Адже укладання тестів і друк сертифікаційних робіт здійснюються в умовах суворої конфіденційності.
Світлана Цюпка
Переглядів: 499 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук