"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Грудень » 20 » Жартома і всерйоз
10:59
Жартома і всерйоз
Навіть чуні не попливуть
Народне прислів’я «знав би де впадеш, то соломки б підстелив», з приходом зими стає актуальним у прямому розумінні практично для кожного, бо така слизота буває, що краще на вулицю у ковзанах виходити. А оскільки такий засіб пересування людом малоосвоєний, як і правила боротьби з ожеледицею нашими комунальниками, виходить що треба поперед себе трусити солому, щоб не набити причинне місце?
Робити це зовсім не обов’язково, якщо у вас взуття із «правильною», практично не ковзкою підошвою. Знайти таке на місцевому ринку навряд чи вдасться, та й коштує воно – не по наших статках, тому пропоную експериментувати з тією обувачкою, що вже є.
«Найефективніше» взяти пару кухонних терок і скотчем примотати їх до взуття. За такої модернізації по льоду можна буде навіть бігати… від санітарів, яких напевно викличуть перехожі. Менш кардинальний захід – наклеїти нековзний матеріал на підошви, або змастити їх клеєм і притрусити крупним піском. А якщо взуття з великими протекторами, або взагалі звичайнісінькі валянки із чунями? На такий випадок промисловість, звичайно китайська, випускає «льодоступи», які просто вдягаються поверх взуття. Однак, найдешевші з них, а отже й не дуже якісні, коштують 40 грн. та й на чуні їх не натягнеш. Тож будемо конструювати «льдоступи» самостійно, під себе.
Для виготовлення девайсу знадобляться болти та шматок автомобільної камери. Із неї необхідно вирізати «льдоступи», розмір викройки слід підібрати експериментально під розміри свого взуття. У чотири отвори, за бажання їх можна зробити й більше, слід вставити болти із потайними головками, з іншого боку – закрутити гайки. Щоб конструкція була більш жорсткою під метизи слід підкласти широкі шайби, а краще вирізати із жерстянки суцільну пластинку. Все, девайс готовий, одягнувши його – ніяка ожеледь вам не на заваді.
Андрій Грудницький
Переглядів: 526 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук