"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Січень » 25 » Згадали борців за незалежність
15:46
Згадали борців за незалежність

Василь Чумак, Степан Васильченко, Сергій Качура, Кость Гіммельрайх,Станіслав Кривонос, Володимир Моісеєнко, Юрій Сорока.Без цих та багатьох інших наших земляків,бійців АТО і волонтерів незалежність українського народу була б неможливою.
Усіх борців за Україну з нагоди Дня Соборності вшановувалина урочистих заходах 22 січня біля каплички Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО й у школі мистецтв. Відбулося богослужіння, покладання квітів, концерт. У районній бібліотеці відбулася виставка історичних матеріалів «Одна земля, одна в нас слава, одна любов, одна держава» приурочена дню Соборності українських земель.
Традиційно цього дня по всій Україні люди створюють живий ланцюг, щоб показати, що українці нероздільні. Вперше його створили у неділю 21 січня 1990 року. Три роки поспіль така акція проводилася і в Ічні.Цього разу – не було.
Варто нагадати, що роком раніше, 22 січня 1918-го, було прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, який проголошував незалежність УНР. Якби цього не сталося, не було б і Акта Злуки.Тож 22 січня ми мали б насамперед святкувати 100-річчя незалежності нашої держави.
Світлана Цюпка
Переглядів: 438 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук