"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Лютий » 17 » Земляцтво
12:16
Земляцтво
Повноліття Чернігівського земляцтва

Минулої п’ятниці делегація з Ічнянщини у складі10 чоловік, яку очолювали голови райдержадміністрації Сергій Рубашка та районної ради Євген Баранович, побувала в гостях Чернігівського земляцтва у Києві.
Традиційні річні збори проводилися з нагоди «повноліття» – 16-ї річниці утворення цього поважного та впливового громадського об’єднання вихідців з нашої області, які нині живуть у столиці. Відбулися вони у Міжнародному виставковому центрі на лівому березі Дніпра.
Чернігівщина представила землякам світ свого духовного та культурного розвитку численними виставками талановитих, неординарних особистостей, які творять сьогодення і закладають фундамент майбутнього Сіверського краю. Серед них художня виставка Григорія Шкребеля; виставки гобеленів, виробів з батику та соломки родини Саєнків – Ніни та Олесі, збруї та художньої упряжі для коней Ніни Процько, світлин «Пейзажі Сіверщини» Миколи Засульського, художніх робіт та робіт декоративно-прикладного мистецтва численних майстрів; виставки чернігівських музеїв та музею-квартири П.Г. Тичини та ін.
Супроводжувалися вони піснями народного аматорського колективу «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
Про роботу земляцтва протягом 2011 року звітував голова Ради Товариства Віктор Ткаченко.
Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, вітаючи на зборах земляків, зазначив, що Чернігівське земляцтво стало унікальним громадським утворенням, до якого входять різні за віком, фахом та політичними поглядами громадяни і до нього їх привела любов до батьківської землі, золотої колиски їх дитинства та юності. Щороку коло друзів Чернігово-Сіверщини розширюється – до земляцтва приєднуються десятки успішних і талановитих синів та дочок отчої землі.
Він також наголосив, що обласна влада в особі Товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві має надійного друга та помічника. Різнопланова робота земляцтва сприяє збереженню і збагаченню традицій та історико-культурної спадщини регіону, налагодженню творчих, професійних, національно-культурних, духовних та інших суспільних інтересів і традицій.
Роки співпраці залишили по собі сотні пам’ятних зустрічей і поїздок, десятки добрих починань. Володимир Хоменко подякував усім землякам за підтримку у реалізації проектів з покращення інфраструктури у населених пунктах області, турботу щодо поліпшення інвестиційної привабливості регіону, за допомогу школам, лікарням та інтернатним закладам Чернігівщини, розповсюдження української книги, оновлення фондів бібліотек, підтримку книговидання.
Очільник області побажав землякам, щоб ніколи не міліли і не висихали життєдайні джерела батьківських криниць, повнилися щастям серця, достатком оселі, а любов до отчої землі була священним оберегом на життєвих шляхах задля нових корисних справ на благо отчої Сіверської землі і зробив символічний подарунок – картину, на якій зображено кордони Чернігівського князівства у ХІ–ХІІ століттях за часів Київської Русі.
На завершення офіційної частини зборів відбулась церемонія підписання Угоди про співробітництво між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Радою товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві.
Урочиста частина завершилася виконанням Гімну Товариства «Чернігівське земляцтво». Для учасників зібрання відбувся святковий концерт мистецьких колективів «Калина» та «Козацькі забави».
Галина Ткаченко
Переглядів: 579 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук