"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Вересень » 7 » Земельні баталії по-більмачівськи
12:04
Земельні баталії по-більмачівськи

У Більмачівці відбувся позаплановий схід громадян. Ініціювали зібрання активісти з числа селян. Охочих почути сільського голову про те, як просувається робота щодо виготовлення свідоцтв на право власності на земельні ділянки та використання сіножаті й пасовищ, зібралося чимало.
Сільський голова Сергій Міщенко зазначив, що згідно з розпорядженням голови РДА від 18 червня 2012 року 143 мешканці села отримали дозвіл на розробку землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель запасу Більмачівської сільської ради. Наразі ці документи у стадії виготовлення.
За словами юриста ПП «Агро-Трейдер» Олега Поліщука, технічну документацію замовили ФОП Віктор Сотніченко, який має відповідний сертифікат і ліцензію. Витрати з виготовлення проектної документації взяло на себе ПП «Агро-Трейдер», яке орендує 1128 гектарів землі в Більмачівці. Нині 47 проектів виконавець виготовив, 124 – в обробці, 17 осіб отримали свідоцтво про право власності в колишньому Ічнянському Держземагенстві (нині – Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру в Ічнянському районі). Після виготовлення всіх документів, їх має затвердити Головне управління державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Чернігівській області і люди зможуть отримати свідоцтва про право власності.
У більмачівців також виникло багато питань і до сільського голови, і до інвестора – генерального директора ПП «Агро-Трейдер» Михайла Бондаря. Зокрема, стосовно 197 гектарів землі (шести ділянок), які колись належали колгоспу «Правда» і мають архітектурно-історичні цінності: поселення, кургани. Ця земля не підлягає розпаюванню, але сьогодні використовується як пасовища та сіножаті, на які й претендують місцеві жителі.
За словами Михайла Бондаря, громада сама має вирішувати питання щодо подальшої долі цієї землі. Ця земля повинна залишитися у більмачівців, де вони зможуть випасати худобу. Михайло Бондар багато у чому допомагає селянам, тому запропонував оформити землю на їхнього працівника, агронома СТОВ «Інтер» з Бурімки Олексія Чуба, який має відповідну освіту і має намір створити фермерське господарство. Та селяни кажуть, не довіряють «чужому», хочуть свого – більмачівця. Хоча підходящої кандидатури поки що не знайшли. Тож суперечки з цього приводу тривають.
До речі, як повідомив Олег Поліщук, Головне управління державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Чернігівській області вже надало дозвіл Олексію Чубу на виготовлення проектної документації щодо відведення даних земельних ділянок для ведення фермерського господарства.
Прозвучало на сході й питання нелегального продажу спиртних напоїв у сільських приватних магазинах. Про це зокрема, говорила пенсіонерка Надія Горбаченко, яку присутні у залі будинку культури мешканці підтримали оплесками.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 438 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук