"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Серпень » 11 » Завдяки ProZorro держустанови району зекономили більше 28 тисяч
17:19
Завдяки ProZorro держустанови району зекономили більше 28 тисяч

 

    Система електронних державних закупівель ProZorro, має на меті зробити закупівлі відкритими, прозорими і доступними для всіх. З лютого 2015 року реалізувався пілотний проект, тобто участь у ньому була добровільною. З 1 серпня проведення всіх закупівель через систему ProZorro для всіх держкомпаній і держорганів стало обов'язковим.

   Згідно статистики, оприлюдненої на сайті ProZorro, з початку запуску електронної системи державних закупівель Держбюджет України заощадив 2,7 мільярда гривень.

 Держустанови нашого району теж брали участь у таких торгах. Зокрема,  відділ освіти, лікарня ветеринарної медицини, лабораторія ветеринарної медицини, центр первинної медико-санітарної допомоги, ЦРЛ. Згідно даних  сайту ProZorro вони закупили товарів та послуг на 271 тис. 880 грн., економія завдяки аукціонним торгам склала 28 тис. 460 грн.  

   Станом на 4 серпня організовано  проведення 27 тендерів через платформу ProZorro. За даними сайту у 48,1% закупівля взагалі не відбулася, 7,4% тендерів було скасовано і лише у 37% відбулася успішно. Ще 7,5% тендерних заявок знаходяться на опрацюванні. 

   До речі,      нові вимоги законодавства стосуються замовників,  у яких сума закупівлі товару  чи послуги перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень. Якщо суми менші, то замовники однак повинні дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель і можуть використовувати електронну систему закупівель для укладення договору. У разі ж здійснення закупівель товарів, робіт і послуг без використання електронної системи закупівель, за умови, що вартість закупівлі не перевищує  50 тисяч гривень замовники обов’язково мають оприлюднити звіт в системі електронних закупівель

 

  Андрій Грудницький

Переглядів: 421 | Додав: gam-ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук