"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Серпень » 18 » Затвердили порядок обрання директорів шкіл.
17:38
Затвердили порядок обрання директорів шкіл.

Затвердили порядок обрання директорів  шкіл.

                                              Буде конкурс         

   9 серпня відбулася позачергова сесія районної ради, де затвердили порядок призначення директорів ЗОШ,  внесли зміни до статуту гімназії ім. Васильченка  та розподілили бюджетні кошти.

                          Директор школи  – за контрактом

   Пропозицію обирати директорів навчальних закладів на  конкурсній основі висунув районний відділ освіти, посилаючись на постанову  Кабміну від 13 жовтня 2015 року. Нею органам місцевого самоврядування рекомендовано визначити процедуру обрання керівників. Наразі у конкурсі візьмуть участь претенденти на  вакантне місце директора гімназії.

   Відбір проводить конкурсна комісія. До її складу входять представники РДА, районної ради, відділу освіти, педагогічного колективу,  уповноважені від керівників навчальних закладів району, профспілкової організації, представник батьківського комітету начального закладу. До участі у роботі комісії з правом дорадчого голосу можуть бути залучені і представники громадськості, фахівці в галузі середньої освіти. Персональний склад конкурсної комісії та зміни до нього затверджуються наказом начальника відділу освіти. Контракт із переможцем конкурсу підписуватиметься на п’ять років.

                        Найбільше коштів на зарплату

   Із районного бюджету 476 тис. грн. виділено центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) на виплату заробітної плати. Крім того, Парафіївка виділила 65 тис. 300 грн. на погашення заборгованості за травень перед працівниками ЦПМСД своєї громади.

  Також депутати районної ради направили 30 тис. грн. на придбання туберкуліну, а Парафіївська селищна рада передала 13 тис.413 грн. на забезпечення інсуліном хворих  на цукровий діабет.

   За рахунок районного та державного бюджетів у ЦРЛ придбають датчик УЗД, на який із бюджетів виділено відповідно 3 тис. 060 грн. та 102 тис. грн.

   Значні суми коштів направлено на освіту. Дорогинська сільрада надала 100 тис. грн. для заміни вікон  у місцевій школі. Крупичпільська сільрада передала 252 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення монтажних робіт і реконструкцію котельні з установкою твердопаливного котла у школі і 13 тис. грн. на придбання госпінвентаря.

 Ольшанському садку  із районного бюджету виділено на огорожу  49 тис. грн. та 30 тис. грн. – на дитячий майданчик.

   Андрій Грудницький

Переглядів: 451 | Додав: gam-ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук