"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Червень » 21 » засідання комісії
16:04
засідання комісії
Туризм – шлях до міждержавних зв’язків

На базі НІКЗ «Качанівка» відбулося планове виїзне засідання постійної комісії з питань міжрегіонального та транскордонного співробітництва обласної ради з використання історико-культурного та природно-рекреаційних ресурсів нашого району для розвитку міжрегіональних та міждержавних туристичних зв’язків.
Засідання комісії розпочалося екскурсією по НІКЗ «Качанівка», в ході якої робоча група ознайомилася з історією маєтку та змогла оцінити можливості об’єкту для налагодження міжрегіональних та міждержавних зв’язків.
Голова РДА Сергій Рубашка представив гостям район, зокрема його соціально-економічний розвиток та інвестиційну діяльність. Згадав і фактори, що гальмують розвиток туризму на Ічнянщині.
Про екскурсійні можливості нашого району доповідав перший заступник голови РДА Віталій Семенець, який наголосив на невичерпності джерел НІКЗ «Качанівка», дендропарку «Тростянець», Ічнянського національного природного парку тощо, для розвитку туризму на Ічнянщині.
Депутат обласної ради, член постійної комісії з питань міжрегіонального та транскордонного співробітництва обласної районної ради Віктор Кияновський зауважив, що наш район ще не готовий до «великого туризму», хоча є країни, де туризм став одним із головних джерел наповнення бюджету.

На засіданні було окреслено і ряд проблем, зокрема, недостатнє використання рекреаційних та історико-культурних ресурсів, відсутність розвиненої інфраструктури, облаштованих місць для відпочинку… Але район має потенційно великі можливості для розвитку сільського зеленого туризму та подальшого розвитку – краєзнавчого. Є й перші успішні напрацювання, як і міжнародного туризму. Сподіваємося, що незабаром межі останнього суттєво розширяться й до далекого зарубіжжя…
Андрій Грудницький
Переглядів: 513 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук