"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 26 » Заробітна плата повинна бути офіційною та прозорою
14:13
Заробітна плата повинна бути офіційною та прозорою
Питання виплати офіційної, прозорої зарплати дуже актуальне, адже мінімізація заробітної плати, сплата її в «конвертах» та ухилення таким чином від оподаткування, лишають громадян державних соціальних гарантій.
Як повідомляє Прилуцька податкова інспекція, наймаючись на роботу, слід пам’ятати, що заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» – це тимчасове благо, яке має негативні наслідки для самого працівника. Це, перш за все, ризик залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійснення її перерахунків у подальшому. Людина, яка працює неофіційно, при отриманні травми не може розраховувати на виплату їй лікарняних та інших обов’язкових виплат.
Якщо роботодавець використовує працю нелегалів, виплачує зарплату у «конвертах», то про такі порушення можна особисто повідомити в Ічнянське відділення Прилуцької податкової інспекції у робочі дні з 09.00 до 18.45 (у п’ятницю – до 17.00) за адресою: м. Ічня, вул. Воскресінська, 23 або за телефоном 2-13-97.
Ярослава Середа
Переглядів: 336 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук