"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 21 » Запрошуємо на щеплення
13:29
Запрошуємо на щеплення
З 24 до 30 квітня в Україні пройде тиждень імунізації. У сучасному світі інфекційні хвороби спричиняють до 25% всіх смертей щорічно, а у країнах, що розвиваються, цей показник сягає 50%. Значна частина з них припадає на дитячий вік. Кожного року у світі близько 1,7 мільйона дітей помирають від хвороб, які можна було ефективно і безпечно попередити за допомогою профілактичних щеплень.
В Україні застосовуються високоефективні та безпечні вакцини, які пройшли контроль якості, мають відповідну реєстрацію і дозвіл до застосування. На всіх етапах виробництва, транспортування, збереження виконується дотримання температурного режиму.
Важливо, щоб всі батьки знали, навіщо, коли, як та де необхідно робити щеплення. Батьки також повинні знати, що дитина, якій не було зроблено щеплення, може тяжко захворіти, стати інвалідом.
Планова вакцинація переноситься лише до закінчення гострих проявів захворювання та загострення хронічних захворювань і проводиться відразу після одужанням або покращення стану дитини.
Коли дитині виповнилося два місяці. Батьки повинні розпочати програму імунізації. Вакцинація має бути зроблена своєчасно. До проведення щеплень допускаються тільки ті медичні працівники, які пройшли спеціальну підготовку.
Деякі батьки висловлюються проти імунізації, однак чим менше імунізованих дітей, тим швидше поширюються хвороби, врешті виникають епідемії, тому будь-яке щеплення у сотні разів безпечніше, чим захворювання.
Нині Ічнянський центр первинної медико-санітарної допомоги має імунобіологічні препарати для щеплення. Тож запрошуємо щепити діток, оскільки хворобу легше попередити, чим лікувати.
Медична сестра кабінету щеплень
Ніна Стеценко
Переглядів: 444 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук