"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 21 » Запалили свічку пам’яті
13:25
Запалили свічку пам’яті

День захисника України в Ічні відзначили вшануванням воїнів біля каплички Героїв Небесної Сотні та концертом. Поклали квіти до могил загиблих у зоні АТО земляків Володимира Моісеєнка та Станіслава Кривоноса. З нинішніх захисників – учасників АТО на заходах змогли нарахувати чоловік десять…
Біля каплички учасники заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які боролися за нашу свободу і незалежність. Згадали з повагою тих, хто нині служить на захисті кордонів України, сумлінно виконуючу свій військовий обов’язок. «Повертайтеся живими», – звернулися до наших солдатів старшокласники ЗОШ №4. Зокрема, вони зазначили, що у школі відбувся Покровський ярмарок і зібрані 3460 грн. учні передали БО «Тиловий фронт Ічнянщини», які підуть на потреби земляків-бійців АТО.
Перед громадою виступили учасник антитерористичної операції, ічнянець Юрій Шеменда, голови районної ради Григорій Герасименко та РДА Олександр Бондар.
Голова «Тилового фронту» Ніна Кошмар подарувала школі №4 прапор України, власноручно пошитий солдатськими матерями.
Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за волю і незалежність України. Запалили свічку пам’яті, а настоятель Свято-Миколаївської церкви отець Дмитро (Нікітенко) провів молебень.
По обіді урочистості продовжилися в РБК. Зі святом ічнянців привітали хоровий колектив ветеранів війни, праці та військової служби «Солдатська пам’ять» та вокальний ансамбль «Джерело» з Яготина під керівництвом нашого земляка, заслуженого працівника культури Володимира Кутєпова.
Гості подарували щирий і зворушливий концерт, присвячений усім тим, хто стоїть на сторожі нашого миру і спокою. А під час виконання пісні «Фронтові побратими» зала аплодувала артистам стоячи, дякуючи за музичний талант виконавцям.

Світлана Цюпка

Фото автора та Миколи Смілика
Переглядів: 430 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук