"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 2 » Замість сапи – велосипед і трохи кмітливості
14:40
Замість сапи – велосипед і трохи кмітливості

Якби жінки не залучали до городньої роботи чоловіків, то досі б пололи і обгортали сапками. А кмітливі господарі, дивись, щось та й видумають, як полегшити собі роботу. Найпоширенішими знаряддями на городі стали рало, а ще дряпачка. Ручка, лезо, ножі. Полоти нею і швидше, і легше.
А от у Южному півсела успішно обробляє городи велосипедом, точніше тим, що від нього зосталося після переобладнання.
Южненець Володимир Кравченко вже десять років користується на городі власним витвором І дуже витвором задоволений.
– Зробити обгортач із велосипеда не складно, – демонструє знаряддя 52-річний Володимир Кравченко. – Перевернув раму сідлом униз , зняв педалі. Замість сідла вставив металеву пластину. Ручки приварив з протилежного боку, де було переднє колесо. Ось і вся конструкція, –
Допоміг змайструвати залізного помічника односелець, який уже мав таку модель власного виробництва. Володимир Михайлович каже, що такі «окучники» майже півсела зробило. Знаряддям дуже зручно й швидше, ніж сапою, обгортати картоплю. А ще не потребує жодних затрат – і це головне. Господар дає щовесни й родичам користуватися – їм теж подобається такий саморобний ексклюзив.
– Не кожен чоловік його потягне. А жінка – зможе, – сміється мій співрозмовник. Якщо чесно, то з конструкцією працювати зовсім не важко, руки не болять. Коли мене немає вдома, дружина Ольга сама з ним трудиться на городі.
Окрім «окучника», Володимир Кравченко виготовив просапник, яким уже не один рік поле бур’яни і підпушує грунт. А 26 років тому, коли з родиною жив у Крупичполі, першим у селі зробив рало, яке тоді стало незамінною річчю на присадибній ділянці.
– Якщо є бажання і кмітливість – багато чого можна зробити, – вважає Володимир Кравченко.
Світлана Цюпка
Фото автора

На фото: Володимир Кравченко за «кермом»
Переглядів: 600 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук