"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 27 » Замість пиріжків –парфуми?
14:37
Замість пиріжків –парфуми?
Містом поширилися чутки – закривають «Вареничну». Відвідувачі збентежені: чому? Адже її послугами майже півстоліття користувалися не лише ічнянці, а й приїжджі . Усі звикли, що тут можна було перекусити, зустрітися з друзями, відбути поминки чи відсвяткувати будь-яку іншу подію. До того ж кафе розташоване біля ринку, що дуже зручно. Але попри все 16 травня кафе припинило свою діяльність. Чи виправдана така «реформа» райспоживспілки?

– За останній рік купівельна спроможність людей знизилася, – пояснює голова правління Ічнянської райспоживспілки Сергій Швидченко. – За даними бухгалтерського обліку, «Варенична» є нерентабельною. Об’єкт належить райспоживспілці, і ми вправі ним розпоряджатися. Звісно, певній групі відвідувачів кафе було зручне. Але, проаналізувавши стан його справ та економічні показники, ми з’ясували, що утримувати його не можемо. Дане питання розглянули на правлінні. Вирішили припинити діяльність цього закладу, а приміщення передати в оренду дніпропетровській фірмі ТОВ «Руш» від якої надійшла пропозиція ( від ред. фірма володіє мережею магазинів косметики, парфумерії, побутової техніки). Вважаю, для ічнянців це буде теж непоганий варіант. П’ятеро працівників «Вареничної» працевлаштовані за рахунок укрупнення кафе «Кулінарія» та ресторану «Ічень». У цих закладах громадського харчування надаються ті ж послуги, що й у «Вареничній».
А ось що з цього приводу думають люди:
– Я відвідував кафе ще з часів, коли тут торгувала Анна Львівна. царство їй небесне. Люди так і назвали його «Анна Львовна», – каже ічнянець Владислав Погуляйло (ФОТО). – Відкрили заклад після війни. У «Вареничній» завжди було багато відвідувачів. Із сіл приїжджали на базар, та й ічнянці могли і по сто грамів випити, і поїсти. А тепер людям не з руки: де та «Кулінарія» чи ресторан? – Кафе було хороше, не дороге. Це «бойова» точка, поряд базар. Двері у «Вареничній» не зачинялися. Пончики й пиріжки не встигали смажити, такий попит був. Дуже прикро, що людей позбавили цього. А тепер кажуть, тут парфуми продаватимуть. Та навіщо нам їхні парфуми, людям поїсти десь треба!– приєднуються до розмови ічнянці Світлана, Любов та Людмила, які торгують неподалік городиною (прізвищ не називають
– Це ганьба. Не може бути варенична не прибутковою, – каже літня жінка. – У закладі було чисто, євроремонт зробили. Страви смачні готували і «на карман» дешево було. Сьогодні люди із села бідкалися, що «Вареничну» закрили, пиріжка купити ніде. Ми їх у «Браво» направилили, а там пиріжків не було.
– Покупці часто заходять до нас у магазин і запитують, де найближча «точка», щоб поїсти, – розповідає продавець сусіднього магазину Тетяна Клименко. – «Варенична» була вигідна тим, що приміщення не велике, люди замовляли і поминки, і просто заходили перекусити, відпочити. Можна було замовити і гарячі страви, і напої різні. За столиками завжди було багато і місцевих жителів, і сільських відвідувачів. Люди невдоволені, що заклад не працює.
– У це кафе не ходжу, але бачу, що люди постійно заходять і виходять. Тут воно завжди було. Із села люди рано приїжджають, треба десь поїсти. Біля кафе і пиріжками торгували. Думаю, не зручно буде людям ходити в якісь дальні заклади, – каже Галина Столяр (ФОТО).
– У «Вареничній» відтепер продаватимуть найкращі у світі парфуми, а поруч, у кіоску – пиріжки, – каже Володимир. – У житті все змінюється. Не бачу нічого страшного, люди можуть поїсти і в ресторані, і в іншому кафе, там теж готують гарячі страви.
Тож і виходить: на пиріжки у населення грошей не вистачає, бо «платоспроможність знизилася», а елітні парфуми нам по кишені?

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 431 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук