"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Липень » 2 » Захоплення
12:50
Захоплення
Спосіб життя – особистий вибір кожного
Кажуть: «У здоровому тілі – здоровий дух». Цю істину підтверджує силою тіла та твердістю характеру 19-річний Тарас Дорошенко – чемпіон Чернігівської області з гирьового спорту у вазі до 90 кг, який нещодавно відкрив у собі здібності до важкої атлетики. З цікавістю розпитала його і про захоплення, і про перемоги.
– Коли саме ти почав займатися цим видом спорту? Що спонукало?
– З осені минулого року. Довелося захищати честь Прилуцького агротехнічного коледжу на змаганнях. Здобув друге місце. Це й заохотило мене розвиватися далі. Почав тренуватися серйозно.
– Чи легко було спочатку?
– Починати завжди непросто й важко. Та згодом тренер відзначив значний прогрес у моєму підкоренні ваги, що й стало серйозним аргументом для старань і досягнення нових вершин.
– Коли ти здобув звання чемпіона?
– Це було 14 лютого цього року. На той час я займався лише 2 місяці, тому дуже хвилювався перед змаганнями. А там вже намагався викластися на всі сто. Потрібно було виконати дві вправи – поштовх та ривок. Суддівство було досить суворим, часто не зараховували всю кількість виконаних вправ. Чесно кажучи, я не очікував на перемогу з першого разу.
– Треба розуміти, що ти дотримуєшся здорового способу життя, не пропускаєш тренувань…
– Звичайно, це головне правило у спорті. Від тренувань залежить фізична форма, утримуються досягнення.
– Чи не почуваєшся білою вороною у компанії, де розпивають спиртне, палять?
– Ні, я цим не переймаюся. Спосіб життя – це особистий вибір кожного. Хтось надає перевагу сигареті, хтось – пиву, а хтось – виснажливим заняттям у тренажерній залі. Не мені судити про вади людей.
– Ти займаєшся з таким запалом? Розраховуєш на нові перемоги?
– Заняття гирьовим спортом стали для мене частиною життя. Я роблю це із задоволенням. А незабаром знову відбудуться змагання, і мені б хотілося постояти на п’ядесталі.
– Бажаю тобі найвищої сходинки на ньому і не тільки у цих змаганнях, а й у всіх престижних з гирьового виду спорту.
Розмову вела Олена Жадько
Переглядів: 488 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук