"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Березень » 28 » захоплення
17:12
захоплення
Юні таланти

Діти – це наше майбутнє. І приємно усвідомлювати, що вони обдаровані, допитливі, наполегливі. Не перестають дивувати своїми талантами юні жителі Ічнянщини. У родині … та Наталії Савченків з Ольшани їх двоє: 17-річний син Дмитро захоплюється художньою фотографією, а 15-річна Діана – малюванням. Нещодавно вони стали лауреатами літературно-мистецького конкурсу «Родина, Ічнянщина, Україна». Дмитро декілька років захоплюється фотографією. У нього зібралося чимало робіт і, за оцінками спеціалістів, вони досить високого художнього рівня. Юному фотографу пропонували організувати виставку своїх робіт, але Дмитро нині переймається підготовкою вступу до вишу.
Його молодша сестричка Діана творить дива пензлем. Мабуть, їй передалися гени видатного прадідуся Сергія Бондаря, заслуженого художника Росії та Казахстану.
Інтерес до творчості прокинувся у дівчинки дуже рано – вона почала малювати, як тільки змогла тримати в руках олівець. Згодом успіхи Діани помітила талановитий педагог, відмінник освіти України, методист Прилуцького центру дитячої та юнацької творчості Неля Шигань, яка п’ять років займається з дівчинкою у художній студії «Палітра». За цей час зросла майстерність Діани, вдосконалилася техніка письма, розширилися жанровий і тематичний діапазони. Вона «виросла» як художник і проявила себе неординарною творчою особистістю. Юна художниця стала незмінною учасницею різноманітних художніх конкурсів та виставок, де здобула численні нагороди.
Роботи Діани – це дивовижний світ фантазій. Саме тоді, коли на мольберті з’являються перші контури малюнка, до дівчини приходить творче натхнення. «Живопис – це моє хобі та відпочинок. Я ним живу, й від малювання отримую задоволення. Інколи, коли працюю над новою роботою, втрачаю відчуття часу й не заспокоююся доти, поки не відтворю на папері свій задум. Найбільше мені подобається змішана техніка, коли можна використовувати одночасно і олівець, і маркер, і пензлик, і ручку тощо. Зараз я захопилася графікою», – розповідала Діана.
Про здобутки юної художниці можна прочитати у книзі «Літературно-мистецька Ічнянщина». Для односельців її роботи виставлені в Ольшанському поштовому відділені. Та більшість її картин – на персональній виставці у Прилуках. Їх високо оцінив поет та пейзажист Євген Постільг.
Діана вміє легко знаходити сюжети, тому роботи її найрізноманітніші: поряд із академічним живописом з’являються і тематичні композиції. Незмінним залишається лише одне – потужний заряд позитивної енергії, яку несе кожен із її творів.
Захоплення мистецтвом не заважає Діані гарно навчатися, вона – від¬мінниця. Щороку бере активну участь у шкільних олімпіадах з матема¬тики та української мови, а ще займається спортом.
Діана Савченко багато працює з полотнами та фарбами, експериментує, створює нові художні образи. І хочеться вірити, що згодом її талант розквітне на українському мистецькому олімпі.
Марина Голишкіна
На фото: Діана та Дмитро Савченки
Переглядів: 620 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук