"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Червень » 7 » Зайнятість
10:49
Зайнятість
На користь собі та громаді
З метою пом’якшення наслідків безробіття, служба зайнятості впроваджує різноманітні форми роботи з клієнтами. Однією з них є організація оплачуваних громадських робіт для незайнятих громадян.
За даними центру зайнятості, участь осіб в оплачуваних громадських роботах не є підставою для позбавлення їх статусу безробітних. Оплата праці на громадських роботах здійснюється за фактично виконаний обсяг і в розмірі не менше мінімальної заробітної плати. Тож громадські роботи є непоганим варіантом заробітку для безробітного громадянина, який шукає роботу.
За ініціативи районного центру зайнятості, з початку року було укладено договори на проведення оплачуваних громадських робіт із 19 сільськими та селищною радами. Участь у громадських роботах взяли 229 безробітних громадян, – розповідає головний спеціаліст взаємодії з роботодавцями Ічнянського районного центру зайнятості Антоніна Андрієнко.
До оплачуваних громадських робіт з благоустрою населених пунктів найактивніше долучалися п’ять сільських рад. Зокрема, в Іржавецькій – залучили сім безробітних громадян для впорядкування вулиць, кладовища та узбіччя доріг, на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, упорядковування церкви та пам’ятників загиблим воїнам. При проведенні громадських робіт на території Южненської сільської ради залучили вісім безробітних, які упорядковували сільські кладовища, вирубували кущі та аварійні дерева, косили трави на подвір’ях соціальних об’єктів.
До реконструкції та ремонті Дорогинської ЗОШ І-ІІІ ст. долучилися шість безробітних, які прибирали сміття, та ліквідували стихійні сміттєзвалища.
За співпраці з Бурімською сільською радою, залучено 12 безробітних. У селі здійснено благоустрій сільського кладовища, пам’ятного знака та братської могили, а також двох вулиць, одна з яких у селі Шиловичі.
В Івангороді силами шести безробітних вирубано чагарники у нежилих садибах, обкошено узбіччя вулиці Незалежності, облаштовані два кладовища та братську могилу воїнів-визволителів.
Андрій Грудницький
Переглядів: 490 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук