"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Червень » 19 » Забезпечити відпочинок і оздоровлення дітей улітку – обов’язок усіх дорослих
13:47
Забезпечити відпочинок і оздоровлення дітей улітку – обов’язок усіх дорослих

Нині багатьом батькам оплатити відпочинок та оздоровлення своїх дітлахів просто не реально. Якщо навіть пільгова путівка й безкоштовна, то тільки відвезти дитину до санаторію й забрати назад – не дешево. Тим паче, що через кілька місяців треба вже думати про підготовку до школи. Але відпочинок відміняти не варто. Батьки зобов’язані створити умови для відновлення після навчання і збереження здоров'я та життєвих сил своїх дітей. Літо – найкраща пора для оздоровлення. Відправивши дитину на відпочинок, ви будете впевнені, що дитя під наглядом, виховується і розвивається.
Нині 1020 дітей відпочивають у 25 пришкільних таборах району. У попередні роки до придбання путівок для відпочинку дітей долучався Фонд соціального страхування. Нинішнього року фінансування не передбачене.
19 дітей пільгових категорій, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних сімей, талановиті та обдаровані, відмінники навчання – оздоровлюються за путівками, наданими департаментом у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.
П’ятеро з них поїхали в санаторій «Патрія» в Одеській області, ще п’ять – у дитячий оздоровчий табір «Космос», що в с. Рибаківці Миколаївської області, шість – у дитячий оздоровчий табір «Сузір’я» в с. Вишеньки Коропського району. З 15 червня троє дітей оздоровлюються в санаторії «Десна», що в с. Ладинка Чернігівського району.
За путівками Міністерства охорони здоров’я з початку року вже оздоровилися 42 дітей, у тому числі 22 – у дитячому санаторії «Пролісок» Ніжинського району і 7 – у «Зеленому гаї» поблизу Чернігова.
– Потрібно використовувати будь-яку можливість. І якщо пропонують путівку, треба їхати обов’язково, і в «Пролісок» та «Зелений Гай» теж, – вважає начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту РДА Людмила Федірко. – У цих оздоровчих закладах створені хороші умови, оновлена матеріально-технічна база. Тож, шановні батьки, звертайтеся до нашого відділу, щоб при першій нагоді скористатися можливістю оздоровити своїх дітей.
Профспілкова організація медпрацівників із 17 червня оздоровлюватиме сімох дітей у м. Коблево на Одещині. А профспілка працівників освіти планує набрати групу на липень.
Оздоровлення дітей працівників АПК через брак бюджетних коштів відбуватиметься за рахунок батьків та спонсорської допомоги.
– Санаторно-курортне лікування для диспансерних хворих триває цілий рік, – повідомила лікар-педіатр Людмила Юзефович, – але через нестабільну ситуацію в державі батьки неохоче відпускають дітей на відпочинок та оздоровлення, особливо в південні області. Цього року ми повернули дев’ять невикористаних путівок у санаторії всеукраїнського значення.
Наталія ЧЕРНЕНКО

Цього літа в Італії, Іспанії та Прибалтиці відпочинуть 15 школярів з Ічнянщини. Сьогодні до латвійських родин уже вирушили четверо наших дітей. Європу відвідає учень Іржавецької школи Володимир Гречин, що перебуває під опікою, напівсироти Анна Франковська з міської школи №4, а також Євген Гараць та Вікторія Салко з гімназії. Поїздка відбудеться за сприяння нового проекту «Прибалтика – дітям Чернігівщини», який ініціювала Латвія через Дитячий фонд України.
Переглядів: 557 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук