"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Квітень » 19 » За життя без сміття!
15:12
За життя без сміття!

Третій рік учні Ічнянського професійного аграрного ліцею збирають відпрацьовані акумуляторні батарейки. Другу ємність з елементами живлення у рамках екологічного мітингу «За життя без сміття!» передали працівникам Ічнянського національного природного парку, які відправлять їх на утилізацію.
Одна пальчикова батарейка забруднює 20 кв. м ґрунту та 400 літрів води. Якщо протягом року викидати у сміттєвий бак 10 батарейок (від пульта, іграшок, годинника), цього буде достатньо аби забруднити та зробити непридатними для використання 4 000 літрів води, 200 кв. м ґрунту (у лісі, це територія існування 20 дерев, 20 кротів, 10 їжаків, кількох десятків тисяч дощових черв’яків).
За два роки учні та педагоги ліцею зібрали більше 500 штук відпрацьованих елементів живлення. Це дві дволітрові пляшки. Наразі наповнюють третій, який, стоїть у вестибюлі закладу.
Під час екологічного мітингу у формі рольової гри учні говорили про шкоду сміття для навколишнього середовища, здоров’я людини, про порушення екологічної рівноваги на планеті загалом.
Кожен предмет у світі може бути корисним. Трохи фантазії, крихта майстерності, хвилинка натхнення і – у вживаних предметів з’явиться друге життя. У цьому переконані члени гуртка народної творчості, які підготували виставку виробів «Старі речі – нове життя» та поділилися цікавими ідеями. Це креативні вази з ниток та пляшок, оригінальні фоторамки з глянцевого паперу, симпатичні ляльки з текстилю, яскраві квіти з пластику, а також кошики з газет, килими з тканин.
Також учні записали відеозвернення до ічнянців зробити посильний внесок у порятунок міста від сміття: «Будь сильним, донеси сміття до смітника і скажи: «Сміттю – ні!». Це звернення можна переглянути за посиланням http://ipal.cn.ua/?id=main&page=30.
Світлана Цюпка
Фото надане Світланою Ледень
Переглядів: 452 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук