"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Лютий » 23 » За вільний народ вільної держави
12:04
За вільний народ вільної держави

«Не плачте, мамо. Дайте нам поплакати. Бо син Ваш своєю кров'ю змив наш гріх. Тяжкий гріх довгих років, коли очі були сліпі, а серця незрячі від байдужості. Коли ми сиділи по хатах і перечікували той гріх.
Ми спостерігали, як помирають старі у злиднях, і не бачили, як на гроші з їхнього недоїденого хліба ідоли виливають золоті портрети. Дитина маленька хотіла жити, а ми відверталися: немає ліків, аби помогти, й наче не бачили, що на ті ліки купують собі маєтки інші. Ми мовчали, а в неділю йшли до церкви, ставили свічку, аби відкупитися. А в понеділок – давали хабарі. І відводили погляд убік. Не плачте, мамо. Дайте поплакати Україні…»


Ці слова читали ведучі мітингу-реквієму біля Каплиці загиблих героїв 18 лютого. Присутні вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні, які рік тому дорого заплатили за право українців на гідне життя, поклавши голови у справжніх боях 18-20 лютого в центрі Києва.
Напис із запалених лампадок «Герої не вмирають!». Пісня «Пливе кача по Тисині». На телеекрані одне за одним – завжди молоді обличчя, які не маємо права забути.
Чи ж не забудемо? Ічнянців на мітинг прийшло мало, в основному працівники органів влади та інших бюджетних установ. А в таких заходах головне – люди, їхня пам’ять.
Активісти Майдану поділилися своїми спогадами, читали патріотичні вірші, закликали громаду підтримувати українських бійців, які на сході продовжують боротьбу за вільний народ вільної держави.

Наталія ЧЕРНЕНКО
Фото автора
Переглядів: 484 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук