"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Червень » 26 » За тиждень госпіталізовано шестеро хворих на виразки шлунка
14:30
За тиждень госпіталізовано шестеро хворих на виразки шлунка

За тиждень госпіталізовано шестеро хворих на виразки шлунка

  Останнім часом у районі зросла кількість пацієнтів із шлунково-кишковими кровотечами. Взнаки дається вік людей, їх спосіб життя, їжа, яку споживають, екологія, спадковість та інші фактори. [ ?]

   – Виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки, онкологічні захворювання можуть призвести до шлунково-кишкової кровотечі, – говорить лікар-хірург КЛПЗ «Ічнянська ЦРЛ» Олександр Іванченко. – Гостра кровотеча виникає раптово, хронічна – починається непомітно і триває довго. Небезпека шлунково-кишкової кровотечі в тому, що хворий не відчуває больового синдрому. При невеликій крововтраті деякі пацієнти не звертають на це уваги. Крім погіршення прогнозу захворювання, не виключені й фатальні наслідки. Своєчасне надання медичної допомоги при лікуванні виразок шлунка та дванадцятипалої кишки значно знизить кровотечі і перфорації (прорив виразки), – зазначив лікар.

   Олександр Іванченко застерігає: вразі виникнення кровотечі, різкого запаморочення, слабкості, блювоти у вигляді «кавової гущі», появи крові при випорожнені та різкого ріжучого болю у животі, слід негайно звертатися до лікаря. Дані симптоми можуть спричинити виникнення прориву виразки.

   – Трапляються випадки, коли пацієнт звертається до нас вже маючи запущену стадію захворювання. Допомогти такій людині значно тяжче, лікування триватиме довше і коштуватиме дорожче, та й результат важче прогнозувати, – каже лікар. Лише за останній тиждень до хірургічного відділення ЦРЛ поступило троє хворих з проривом виразки шлунка та троє – зі шлунково-кишковою кровотечею. Пацієнтам надана своєчасна медична допомога – одні прооперовані, інші отримали консервативне лікування.

   Щоб зберегти своє здоров’я, хірург радить пацієнтам вчасно робити гастроскопію, двічі на рік проводити лікування та профілактику виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, особливо навесні й восени.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ    

 

Переглядів: 463 | Додав: gam-ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук