"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 25 » За що платити, якщо боргу немає?
14:26
За що платити, якщо боргу немає?
Майже рік тому люди почали отримувати субсидії за новою системою. Однак до редакції й досі звертаються із питаннями, зокрема про обов’язковий платіж. Черговий лист надійшов від жительки Ічні Катерини Мілютенко.
Катерина Іванівна неодноразово читала в пресі, що коли сім’я бережно використовує воду, газ та електроенергію і не споживає повністю надану норму, то зекономлені гроші житлової субсидії йдуть на погашення обов’язкового платежу. Однак жінка пише, що газове господарство, на відміну від водоканалу та обленерго, цими коштами не погашає обов’язковий платіж. На жаль, конкретних фактів та прикладів читачка не наводить.
За роз’ясненнями з даного приводу в першу чергу звернувся до начальника управління соціального захисту населення Анатолія Породька. Він вкотре підтвердив, що при ощадному споживанні послуг зекономлені кошти йдуть на оплату обов’язкового платежу. Також Анатолій Петрович пояснив, що їхнє управління перераховує кошти від субсидії надавачу послуг, а точніше на розрахунковий абонентський рахунок споживача. Обов’язковий платіж, якщо його необхідно сплачувати, абонент (отримувач субсидії) перераховує на той же самий рахунок. Окремих рахунків для сплати обов’язкового платежу та комунальних послуг немає. Відтак, якщо на рахунку переплата, то у квитанції до сплати приходить – нуль і додатково оплачувати обов’язковий платіж немає підстав.
Припустивши, що в газовій службі мають власне бачення ситуації, як звичайний абонент, який користується субсидією, зателефонував у Чернігів до обласного центру обслуговування абонентів. В оператора запитав, скільки маю заплатити обов’язкового платежу, і отримав відповідь, що нічого оплачувати не потрібно, оскільки є переплата. Але коли почав присікуватися, на іншому кінці дроту, вочевидь, не витримавши, сказали, що, якщо дуже хочу, то можу заплатити одну гривню. Тільки навіщо ж її платити, якщо на особовому рахунку немає боргу за спожиті послуги?
Андрій Грудницький
Переглядів: 389 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук