"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Січень » 5 » За рік украдено шість люків
12:04
За рік украдено шість люків
Чорні діри у каналізаційних та водогінних колодязях завжди несуть потенційну небезпеку для людини. Впавши у таку яму, можна не лише травмуватися, а й загинути. Прикладів більше, ніж достатньо. Навіть для маленької Ічні. Проте викрадачів люків це не зупиняє. «Бізнес» на металобрухті триває і далі.
Як розповіла юрисконсульт КП ВКГ «Ічень» Ліна Радченко, за останні чотири роки у підприємства поцупили 36 люків: у 2014 – сім, 2015 – 18, 2016 – п’ять, 2017 – шість. Лише впродовж грудня сталося три крадіжки. Найімовірніше чавунні кришки злодії знову здали на металобрухт. Заробили близько 150 гривень. А от підприємству повторне встановлення одного люка обходиться більш ніж у 2000 гривень.
За чотири роки розкрито лише один злочин. Ще два люки невідомі повернули із власної ініціативи, вочевидь, злякавшись кримінальної відповідальності. Згідно статті 185 Кримінального кодексу (вчинення крадіжки), залежно від розміру завданої шкоди, для злодіїв передбачене покарання – від штрафу до позбавлення волі. Крім того, відповідальність несуть власники та працівники пунктів прийому металобрухту. У разі виявлення у них кришок люків, працівникам загрожує кримінальне покарання згідно із ст. 198 КК (скупка краденого) – арешт до шести місяців чи позбавлення волі до трьох років.
Андрій Грудницький
Переглядів: 494 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук