"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 3 » За пай орендарі земель платитимуть більше, зокрема, у Дорогинці та Гмирянці
15:50
За пай орендарі земель платитимуть більше, зокрема, у Дорогинці та Гмирянці
Нещодавно відбулися сходи громадян у Припутнях, Монастирищі, Хаєнках, Дорогинці, Гужівці, Гмирянці, Бурімці та Ступаківці. У цих населених пунктах мешканці дали згоду на добровільне об’єднання в Ічнянську міську територіальну громаду. Це питання було головним, яке розглядалося на сходах.
Окрім цього, у Припутнях жителі переймалися благоустроєм населеного пункту. Говорили й про самооподаткування. Рішенням громади села для вишнівців його розмір залишився на рівні минулого року: з кожного домогосподарства сплачується за одну дорослу особу 15 грн., дві – 20, три – 25. Для припутнівців він збільшився: власник будинку за себе платить 30 грн., а за членів родини від 35 до 40 гривень, залежно дві чи три особи проживає.
У Монастирищі людей хвилювало, як нараховуються субсидії. Вирішили провести збори села, на які запросять працівників відділу субсидій. Серед сільських проблем – брак коштів для заправки автомобіля амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Сільський голова Григорій Зубар пообіцяв її владнати. Також громада вирішила звернутися в обласну службу автомобільних доріг та до голови ОДА Валерія Куліча з проханням відновити рейс за маршрутом «Ічня-Ніжин».
У Дорогинці та Гмирянці обговорювали підвищення плати за земельні паї. Зокрема, минулого року дорогинці отримували 6,5% орендної плати, а цього року їм обіцяють 8%. Жителям Гмирянки підвищать з 5% до 6,5%.
У Гужівці людей найбільше турбувала проблема водопостачання. Сільська влада планує виготовити проектну документацію на будівництво водогону Ічня-Гужівка. Також уже виготовлені документи на монтаж вуличного освітлення і невдовзі розпочнуться роботи.
У Хаєнках знову порушили питання про будівництво до Воронівки дороги з твердим покриттям. Але, як пояснював сільський голова Віктор Кононенко, місцева влада тут безсила. Рішення про будівництво нових доріг приймають на державному, а не місцевому рівні. А от прибрати смітники, це справа самих селян. Допоможе їм у цьому СТОВ «Інтер», надавши транспорт для вивезення.
У Ступаківці продовжуватимуть ремонтувати центральну дорогу за кошти спонсорів та сільської ради. У планах – заміна огорожі у центрі села, гроші на це виділить сільська рада.
Світлана Цюпка
Переглядів: 450 | Додав: lora | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук