"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Лютий » 8 » За минулий рік у районі покусано 59 людей, у 2016-ому — тридцять п’ять
15:50
За минулий рік у районі покусано 59 людей, у 2016-ому — тридцять п’ять

Страх бути покусаним собакою, певно, є в кожного. І ця тривога не безпідставна. 2017 року з укусами тварин до ЦРЛ звернулися аж 59 чоловік. З початку 2018 року домашні тварини вже покусали чотирьох жителів району, серед яких дві дитини.
Минулого року жителів району 39 разів кусали собаки, 18 – коти та один раз щур. Був випадок, коли господаря вкусила навіть коза, коли він намагався дати їй таблетку.
У більшості випадків саме людина своїми діями провокувала напад тварин, і лише один раз із цих 59 випадків агресію спровокував сказ. Проте щеплення від небезпечної хвороби все ж отримали 18 пацієнтів, ще 42 перебували під спостереженням лікарів.
– Сказ – небезпечне захворювання. Тому, якщо людину вкусила тварина, обов’язково потрібно звернутися до лікарні, – говорить медсестра травматологічного кабінету Олена Булига. – А до того місце укусу відразу слід промити розчином господарського мила. Багато хто заливає рану перекисом, але це зовсім неефективний захід. Бо ж з рани, якою б глибокою вона не була, потрібно вимити слину імовірно інфікованої тварини. Справляється з цим тільки мильний розчин, який, до того ж, вступає в лужну реакцію з вірусом. Лише після цього краї рани слід обробити йодом.
Андрій Грудницький
Переглядів: 467 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук