"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 21 » За гідну оплату праці
14:47
За гідну оплату праці
13 липня тисячі освітян біля стін Верховної Ради України відстоювали свої права. Вони провели пікет проти зниження соціально-економічних прав та гарантій при прийнятті нового Закону «Про освіту». В акції взяли участь й представники від Ічнянщини.
Як розповіла голова райкому профспілки працівників освіти і наукиВіра Савченко, освітянинеодноразово зверталися до влади з вимогою врахувати позицію профспілки у проекті законодавчого документу та не допустити звуження чинних прав та гарантій працівників галузі.Зокрема, вони вимагаютьвстановити посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікації у розмірі трьох мінімальних зарплат; підвищити на 20% посадовий оклад педпрацівника, який пройшов сертифікацію, замість передбаченої доплати; науково-педагогічним працівникам щорічно виплачувати грошову винагороду в розмірі посадового окладу за сумлінну працю, як це передбачено для медпрацівників.
Розгляд законопроекту «Про освіту» у другому читанні було заплановано на 13 липня, проте до цього справа так і не дійшла. Голосування по освітній реформі депутати перенесли на осінь.
Світлана Цюпка
Переглядів: 426 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук