"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Жовтень » 24 » За чисте місто
16:21
За чисте місто
Мети мітла й сміття нема!
Щоб наше місто було чистим, чималих зусиль докладають працівники КП Ічнянське ВУЖКГ. Двірники старанно прибирають сміття у центрі, а сміттєвозами збирають його у приватних садибах, установах та організаціях. Та до бажаної чистоти нам, як до неба… Бо ічнянці смітять де завгодно і чим завгодно. Тому чого тільки не побачиш на тротуарах, узбіччях, біля ставків, в парковій зоні, в лісосмугах і лісах. Пляшки, упаковки, пачки від цигарок, різний мотлох навіть пакети з побутовими відходами (зовсім сором втратили!)…
Мало хто позбувається сміття «культурно» – користуючись послугою КП Ічнянське ВУЖКГ, – хоч її вартість й невисока. Якщо будинок газифікований, з одного чоловіка береться плата в сумі 2,77 грн., у не газифікованому – 3,56 грн., у будинках з центральною каналізацією – 2,56 грн. Організації та підприємства за вивезення 1 м3 сміття платять 27,57 грн. Тарифи на ці послуги затверджені Державною інспекцією з контролю за цінами в Чернігівській області.
– Цього року з нами уклали договори на вивіз сухого сміття 45 організацій і підприємств, а також 1214 приватних абонентів, – говорить головний бухгалтер КП Ічнянське ВУЖКГ Світлана Юрченко. – Побутові відходи двічі на тиждень, згідно графіка, збирають два сміттєвози й вивозять його на сміттєзвалище.
Запитаєте, куди ж дівають непотріб решта ічнянців, адже в місті майже 5400 обійсть? Частина збирає його вдома, а потім самостійно вивозить на звалище, але це роблять одиниці і переважно у приватному секторі, бо в багатоповерхівках сміттєвих контейнерів немає, тож решта містян викидає сміття де заманеться. І це бездумне й безкарне «свинство» охопило більш як пів міста.
За ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, це кваліфікується як «порушення державних стандартів, норм і правил, у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» і за нього винних варто притягати до відповідальності у вигляді штрафу. І місцевий бюджет наповнюватиметься, і несвідомих містян «вдарить» по гаманцю. Бо тільки це зможе зупинити епідемію сміттєвої лихоманки. Про це свідчить досвід інших, чистих країн.
Відповіді на запитання, що про це думає міська влада, і як вона бореться зі стихійними смітниками, сподіваємося отримати від міського голови.
Наталія Єпіфанович

Чи знаєте ви, що 1/30 території нашої країни зайнята смітниками! В середньому за рік кожен українець викидає 300 кг побутового сміття. І це без врахування відходів промислового виробництва…

Сінгапур – найчистіше місце планети. Головним фактором у його «перетворенні на країну першого світу» стали штрафи за сміття. За недопалок чи папірець, кинутий на вулиці, сінгапурців штрафували на суму місячної зарплати, сьогодні такий штраф перевищує 600 доларів США. В Італії штраф за сміття 154 євро, а за несортовані відходи – 300, у Латвії доведеться викласти від 100 до 1000 доларів, у сусідів-білорусів – до 50 доларів, у Грузії – 28.
Переглядів: 517 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук