"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Жовтень » 17 » З нагоди професійного свята
15:30
З нагоди професійного свята
ТМ «Молочний світ» – синонім справжньої якості
Майже півстоліття ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» займається переробкою молока та виробництвом високоякісної молочної продукції. Це єдине підприємство Ічнянщини, яке жодного разу не здало своїх позицій та не згорнуло виробництво у найважчі для промисловості України роки. Підприємство незмінно залишається головним бюджетоутворюючим підприємством та флагманом промисловості району. Якість його продукції високо цінують споживачі не тільки України, а й ближнього та дальнього зарубіжжя.
– Я гордий, що заводу вдалося зберегти традиційну специфіку виробництва молочної продукції, – розповідає голова правління ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», депутат обласної ради чотирьох скликань, Голова Ради директорів компанії «Молочний світ-холдинг» Віктор Кияновський. – У виробничому процесі не застосовуємо жодного замінника жирів і білків, консервантів. Для нас головним є виробництво якісного та конкурентоздатного продукту харчування, корисного для здоров’я споживачів, збереження генофонду України.
На жаль, у харчовій галузі, і молочній зокрема, багато підробок, фальсифікату, деякі підприємства взагалі «переорієнтувалися» на виробництво «хімічної» продукції, тому їм не потрібне молоко для випуску молочної продукції. Сподіваюся, що незабаром парламент прийме зміни до закону «Про молоко та молочні продукти» і, нарешті, нашу продукцію відмежують від сурогатної на полицях магазинів. Для нас це принципово, бо виробляємо натуральні молокопродукти. Підтвердженням цьому – не тільки попит серед споживачів, а й щорічні відзнаки на Всеукраїнському конкурсі якості продукції «100 кращих товарів України», якої завод удостоєно і цього року. Впродовж останніх років здобуто низку почесних нагород: «Золота фортуна», «Українське найсмачніше», «Регіони України пропонують», «Чернігівська якість», «Кращий вітчизняний товар», «Виробник кращих товарів», «Суспільне визнання».
– Нагороди дуже поважні, як вдається «тримати марку»?
– В першу чергу, за рахунок злагодженої праці дружного колективу та виваженого підбору кадрів. На підприємстві працюють 350 чоловік, основа колективу – молодь, яка постійно вчиться, підвищуючи свою кваліфікацію. Підприємство має більше десятка стипендіатів, які невдовзі здобудуть професію і прийдуть до нас працювати.
– Як підприємство забезпечує себе сировиною?
– Молоко вже не перший рік закуповуємо у сільгосппідприємств південних районів Чернігівської, частково Сумської та Полтавської областей. Із минулого року вийшли на сировинний ринок півночі Чернігівщини: Сосницький, Менський, Корюківський, Бахмацький та Борзнянський райони. Щодня заготовляємо близько 120 тонн молока.
Більше 10% молочної сировини отримуємо від власних молочних ферм, які входять до групи «Росток-холдинг». Свого часу завод став стержнем довкола якого сформувався цей агрохолдинг, сьогодні молочні ферми розташовані в Ічнянському та Глухівському (Сумська обл.) районах. На Ічнянщині поголів’я ВРХ налічує 2500 голів, із яких 1200 дійних корів.
Закуповуємо молоко і в населення, для цього практично в кожному селі створено приймальні пункти де ведеться його первина переробка: визначення якості, охолодження, транспортування на підприємство. Для партнерів-здавачів молока надаємо безвідсоткові кредити на придбання корів, навчання дітей, лікування, підведення до осель водогонів та газопроводів. Реалізуємо також продукцію компанії за цінами виробника: дерть, макуху, комбікорм, цукор, гречку, молочну продукцію.
– Який асортимент нині виробляєте?
– Традиційно – сухе знежирене та незбиране молоко, сухі вершки, вершкове масло «Селянське» та солодковершкове «Екстра», молоко питне, сметану, а ще ряжанку, йогурт, кисломолочний сир, солодкі сирки з родзинками, кефір різної жирності, сир м’який «Здоров’я». Цього року розпочали випуск цільного та знежиреного сухого молока, вершків дрібною розфасовкою, що позитивно сприйняли споживачі.
– Де реалізуєте свою продукцію?
– У фірмовому магазині «Торговий дім «Браво», торгівельній мережі нашого міста, області та Києва під торговою маркою «Молочний світ». Працюємо також над розширенням ринків збуту у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській областях. Частину продукції експортуємо. Вже не одне десятиріччя про «Ічнянський завод сухого молока та масла» та якість наших молочних продуктів знають більше ніж у 30 країнах світу. На заводі вони проходять ретельний контроль в акредитованій виробничій лабораторії, а підприємство атестовано та введено в дію систему управління якістю ISO 9001-2009, а також система управління безпекою харчових продуктів НАССР-ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005). Виробництво натуральної та якісної продукції це – шлях від заснування заводу й до сьогодні, це наш пріоритет, і наша гордість.
Нині основними покупцями за кордоном є Азербайджан, Вірменія, Грузія, а також країни ближнього сходу та Африки. Є домовленості також з Китаєм. Сподіваюся, що після євроінтеграції нашої держави в європейську спільноту ринки збуту тільки розширяться. Тож я повністю підтримую всі дії Президента та кроки щодо асоціації України із Європейським союзом.
Дбаючи про якість, працюємо і над соціальним захистом членів колективу, планово підвищуємо заробітну плату. Незважаючи на кризові явища в економіці, з початку року в середньому вона зросла на 20%, а на окремих виробничих ділянках – від 30 до 40%. Зросло й виробництво промислової продукції. За сім місяців 2013 року її випущено на 95178,0 тис. грн., що на 7% більше відповідного періоду 2012 року, зокрема, вершкового масла – на 38084,1 тис. грн., що більше на 2,2% та сухих молочних продуктів – на 55962,9 тис. грн., що на 4,6 % більше відповідного періоду минулого року.
– Вікторе Павловичу, що побажаєте працівникам свого підприємства напередодні професійного свята – Дня працівників харчової промисловості, працю кого із них варто відмітити особливо?
– Ефективний розвиток промисловості, харчової зокрема, це запорука подальшого процвітання країни. Користуючись нагодою хочу привітати всі трудові колективи галузі, які роблять вагомий внесок у розвиток економіки країни. Завдяки їх наполегливій праці питома вага вітчизняної продукції в загальному обсязі реалізації харчових продуктів на внутрішньому ринку за останні роки зросла, а продовольчі товари під українськими торговими марками задовольняють найвибагливіші смаки споживачів, зростає їх конкурентоспроможність на світовому ринку.
Наш трудовий колектив стабільно нарощує обсяги виробництва та розширює асортимент продукції, працює над підвищенням її якості і конкурентоспроможності, забезпеченням екологічної чистоти. Особливо хочу відмітити ряд працівників, яких за самовіддану працю удостоєно почесних нагород. Зокрема начальника виробничого цеху сухого молока та масла Анатолія Трохименка нагороджено подякою Міністерства аграрної політики та продовольства, почесною грамотою Міністерства майстра-маслороба Ольгу Кияновську, почесною грамотою Національної асоціації молочників України «Укрмолпром» – майстра-маслороба Людмилу Штукар, Грамотою Чернігівської ОДА – апаратника Миколу Биковця, а слюсаря Андрія Коржа – її подякою.
Серед кращих працівників заводу також інженер з програмного забезпечення Ігор Половко, заст. головного бухгалтера Світлана Погуляйло, оператор котельні Анатолій Клименко, слюсарі Василь Федоренко та Олександр Клименко, водії Микола Заїка та Анатолій Калініченко, муляр Володимир Вовченко, оператор по виготовленню продукції з незбираного та знежиреного молока Людмила Шара, начальник транспортного відділу Валерій Мельников, маслороби Іван Юрченко та Олена Вовченко, апаратник Олександр Чуйко, приймальник молочної сировини Зоя Радзієвська та вантажник Віталій Марусич.
Усім працівникам заводу висловлюю глибоку шану і щиру подяку за сумлінну й самовіддану працю, вагомий внесок у розвиток промислового потенціалу району та держави. Бажаю всім міцного здоров’я, сімейного благополуччя, впевненості у майбутньому. Нехай втілюються у життя всі задуми, збуваються всі побажання, щоб були щасливі й задоволені життям.
Андрій Грудницький

На фото:
Працівники зміни цеху переробки незбираного молока із зразками виготовленої продукції.
Лаборант цеху сухого молока Тетяна Палуб, працює вже 28 років на підприємстві. Щоразу за цикл виробництва сухого молока його необхідно проконтролювати на відповідність 20 різним показникам. Робота відповідальна, адже від доброякісного проведення аналізу залежить і якість продукту, який отримає кінцевий споживач.
Начальник виробничого цеху незбираного молока та масла Анатолій Трохименко зі зміною цеху сухого молока.



Переглядів: 1084 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук