"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2011 » Грудень » 2 » З нагоди
11:50
З нагоди
В шану видатного мореплавця
Ічнянська земля славиться земляками, чиї імена навіки увійшли в її історію. Гідне місце серед відомих постатей займає морський офіцер Платон Якович Гамалія, про якого ми писали у минулому номері районки.
З нагоди 245-річчя від дня народження П. Гамалії, у селі Лисогори, відбулося вшанування громадськістю його світлої пам’яті.
Церемонія розпочалася покладання квітів до могили Платона Яковича, у якій взяли участь голови РДА Сергій Рубашка та районної ради Євген Баранович, делегації Всеукраїнської та обласної асоціацій ветеранів-підводників, представники «Корюківської Козачої Січі» та «Соколиного хутора», учнівський та педагогічний колективи Южненської ЗОШ І—ІІІ ст., громадськість села.
Саме школярі та педагоги Южненської школи більше трьох десятиліть тому відродили пам’ять про Гамалію. Завдяки їхній пошуковій діяльності та патріотизму вдалося віднайти могилу мореплавця, над якою у 1974 році, спільно із викладачами і студентами Миколаївського суднобудівельного технікуму, встановлено стелу у вигляді вітрила на постаменті.

З нагоди ювілею від дня народження Петра Гамалії не обійшлося й без цінних подарунків, які отримали южненські школярі та нагород. Почесною Грамотою Чернігівської ОДА нагороджено директора Южненської ЗОШ І-ІІІ ст. Наталію Рощупкіну. Почесну Грамоту від військового комісара області й Подяки голови ОДА отримали педагогічний колектив школи та вчитель історії Аліна Васюра, а Грамоту Чернігівської обласної ради – сільський голова Раїса Котенко. Подяки Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України отримали завуч школи Олександра Скачко та директор місцевого музею Валентина Трейтяк.
Андрій Грудницький
Переглядів: 1169 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук