"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 26 » З Ічні до Дружби провели водогін
08:58
З Ічні до Дружби провели водогін
Підвідний водогін протяжністю майже дев’ять кілометрів отримали перед Новим роком мешканці військового містечка. Люди сподіваються, що відтепер проблема з питною водою в Дружбі зникне. До цього з їхніх кранів текла придатна для споживання, але жорстка вода зі старих артезіанських свердловин. Збудовану майже шість років тому свердловину довелося запомпувати, бо вода не відповідала кольоровості. Дружбинці купували воду в магазинах або привозили з Ічні та інших сіл.
За словами міського голови Олександра Рутченка, торік на сесії міської ради депутати вирішили направити кошти на будівництво підвідного водогону до Дружби. З бюджету розвитку міської ради виділили понад 961 тисячу гривень. Роботи виконувало КП ВКГ «Ічень». Щоб прискорити виготовлення проектної документації, КП ВКГ «Ічень» розрахувалося власними коштами в сумі 14 тис. грн., які міська рада відшкодувала підприємству.
Відкриття довгоочікуваного водогону 29 грудня стало радісною подією для всіх жителів військового містечка. Хоча виникли й деякі питання до керівництва водоканалу. Зокрема, щодо ціни на воду, коли зможуть споживати якісну воду і чи достатній буде тиск на останніх поверхах будинків. Начальник КП ВКГ «Ічень» Іван Царенко запевнив, що введення в експлуатацію водогону дасть можливість забезпечити споживачів якісною водою: за лабораторними дослідженнями вона відповідає стандартам. А тарифи з водопостачання та водовідведення для населення смт Дружба має розробити Чернігівський комунально-експлуатаційний відділ (КЕВ).
– Проект підведення водогону пройшов експертизу у Чернігівському експертному центрі, – говорить начальник КП ВКГ «Ічень» Іван Царенко.Водогін з Ічні на Дружбу протягли через Жадьківку. Труби проклали поліетиленові. Сьогодні реалізовано перший етап проекту – побудували з’єднувальний колодязь, продезінфікували водогін, санітарна служба та лабораторія водоканалу зробили дослідження води. Глибина свердловини – майже 700 метрів. Підключення споживачів до нового водогону відбудеться після 12 січня. Для підтримання належного тиску води у першому півріччі плануємо будівництво насосної станції другого підйому, але для цього потрібні кошти. Насосні станції другого підйому призначені для подачі очищеної води з резервуарів у водоводи і розподільчу мережу і для господарсько-питного водопостачання.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 432 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук