"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 20 » З газетних трубочок виходять дивовижні речі
15:23
З газетних трубочок виходять дивовижні речі

Ічнянка Вероніка Крикуха – студентка аграрного ліцею. Відмінно навчається, любить тварин і мріє стати психологом. У вільний час дівчина вишиває бісером і плете з газет.
У її доробку чимало оригінальних робіт з газетних трубочок: мисочки, вазочки, горщики для квітів, невеличкі скриньки для документів, шкатулки для косметики та біжутерії. Вони не лише радують око, а й створюють затишок у помешканні. Щоб виготовити такі дивовижні арт-шедеври, треба мати неабияке терпіння і натхнення.
– Секретам майстерності мене навчила керівник гуртка «Народна творчість» Світлана Шевкопляс, – розповідає 17-річна Вероніка, яка другий рік його відвідує. – Плетиво з газет стає все більш популярним. Тепер це і моя улюблена справа. Можна сплести ексклюзивні рамочки для фотографій, красиві світильники, сумки, підставки під будь-які предмети тощо. Таке рукоділля майже без витратне.
– Розкажи про нього більш детально.
– Спочатку роблю заготовки. Складену учетверо газету, ріжу на довгі смужки шириною близько семи сантиметрів. За допомогою спиці скручую їх у трубочки. Це нібито, простий, але дуже копіткий процес. Щоб придати виробу необхідну форму, за основу беру будь-яку ємність, наприклад, мисочку або картонну коробочку. Потім обплітаю її готовими газетними трубочками. Одна сторона трубочки має бути ширшою, інша – вужчою. Трубочки одягаю одна на одну потім склеюю ПВА. Його розводжу водою до консистенції сметани і додаю водоемульсіонку. Коли підсихає, виріб покриваю фарбою «Пінотекс» або морилкою. Готову річ добре висушую, після чого покриваю лаком.
– Над чим працюєш зараз?
– Готую матеріал для майбутньої жіночої сумочки. Її хочу подарувати мамі.
Цього року Вероніка закінчує ліцей. Учиться на лаборанта хіміко-бактеріологічного аналізу, оператора з ветеринарної обробки тварин. Дівчина старанна, багато читає. А ще наполегливо вивчає англійську мову, бо хоче поїхати до тітки в Америку. Прагне перейняти досвід успішних американців, аби повернувшись в Україну, реалізувати себе як особистість.
ТЕКСТІВКА
Такі вироби плете Вероніка Крикуха.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 587 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук