"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Листопад » 18 » З дому надійшла підмога
14:48
З дому надійшла підмога

Чотирнадцять земляків-контрактників, які з листопада несуть військову службу поблизу Волновахи, на Донеччині, минулого тижня отримали з дому вісточки та близько трьох тонн вантажу.
Після навчальної підготовки чотирнадцять земляків-контрактників прибули в зону бойових дій на схід України. Одна половина – у першу танкову бригаду, друга – у піхотну. Але усі потрапили в однаково погані умови. Попри холоди, військові спали у дірявих наметах, тому потрібно було негайно майструвати утеплені бліндажі. Але у хлопців не було інструментів та будівельних матеріалів. Тож вони звернулися за допомогою до благодійної організації «Тиловий фронт Ічнянщини» і за декілька днів все необхідне було зібране для відправки на схід. Сприяли в організації поїздки також райрада, РДА та райвійськкомат.
Учні ЗОШ №4 передали для потреб бійців 3460 грн., депутат обласної ради Віктор Кияновський 10 тис. грн., молочну продукцію та забезпечив волонтерів заправленим транспортом. Хлопцям привезли форму, термобілизну, валянці, чоботи, карімати, засоби особистої гігієни, набір ключів до техніки. Ще консервацію від районної лікарні та продукти харчування від жителів Гмирянки. Районна спілка бджолярів передала мед, комунгосп – знаряддя для будівництва бліндажів. Підтримали наших захисників і приватні підприємці: від Миколи Кажукала – отримали плівку, Тетяни Шкуро – паробар’єр, Олега Глушка – ліхтарі, Володимира Буряка – цвяхи, Юрія Боженка – скоби, Ольги Шишко та Миколи Рябчуна – бутильовану воду.
Усім хлопцям волонтери доставили адресні посилки від рідних. Для двох бригад передали державні прапори, під якими земляки воюватимуть у зоні АТО. З великою радістю отримали військові від дружбинських школярів малюнки.
Допомогу возив Олександр Бурячок, супроводжував вантаж ічнянець Володимир Кузьменко, батько одного з контрактників.
– Державне забезпечення армії хоч і покращилось (у військових нова техніка), однак ще не покриває всі потреби, – поділився враженнями від поїздки Володимир Олексійович. – Хлопцям немає де спати, їсти, митися, бо приїхали на непідготовлене місце, розташоване посеред поля. Зараз вони будують та облаштовують собі житло, баню, кухню. Добре, що лісосмуга поряд – є де дерева брати. Але ще не вистачає утеплювачів для бліндажів, каріматів.
– Волонтерська допомога – це далеко не завжди тільки продукти або кошти, – говорить голова БО «Тиловий фронт Ічнянщини» Ніна Кошмар. – Будь-хто може допомогти у приготуванні харчів, їх пакуванні. Тож долучаймося і творімо добро разом!
Світлана Цюпка
На фото Олександра Бурячка:
Переглядів: 446 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук