"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 13 » З 1 травня перерахували пенсії
14:40
З 1 травня перерахували пенсії
Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” з 1 травня збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність із 1074 грн. до 1130 грн. (на 5,2%).
У зв’язку з цим з 1 травня управлінням Пенсійного фонду України в Ічнянському районі здійснено перерахунки пенсій, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму.
Перераховані мінімальні розміри пенсій за віком за наявності повного страхового стажу, за інвалідністю та у зв’язку з втратою годувальника, призначені відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», надбавки до пенсій за понаднормовий стаж, що обчислені виходячи з розміру прожиткового мінімуму (крім пенсіонерів, які працюють).
Відповідно до чинного законодавства мінімальний розмір пенсії за віком при наявності у чоловіків 25, у жінок – 20 років страхового стажу (якщо пенсія призначена до 01.10.2011 року), та мінімальний розмір пенсії при наявності у чоловіків 35, у жінок – 30 років страхового стажу (якщо пенсія призначена після 01.10.2011 року) встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. За наявності страхового стажу меншої тривалості пенсія за віком встановлюється в розмірі, пропорційному наявному страховому стажу, виходячи з мінімального розміру пенсії за віком.
Підвищені мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни, учасникам бойових дій та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Збільшені мінімальні розміри пенсії у зв’язку з втратою годувальника особам, які отримують пенсії відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, з 1 травня 2016 року збільшено на 112 грн. і його розмір становить 2260 грн. на місяць.
Крім цього, з 1 травня 2016 року перераховано розміри підвищення ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни, надбавки донорам, пенсії за особливі заслуги перед Україною, надбавки на утриманців відповідно до “військового” Закону, шахтарям та інші.
Перерахунки пенсій, надбавок та підвищень, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму, здійснено за матеріалами пенсійних справ, в автоматичному режимі. Травневі виплати пенсіонери отримують у новому розмірі.
Слід зазначити, що розмір підвищення до пенсії в кожному конкретному випадку індивідуальний, він залежить від багатьох складових: страхового стажу, розміру заробітної плати, з якої призначено пенсію, виплати індексації, наявності підвищень та надбавок до пенсії та інше.

Тетяна Северин,
заступник начальника управління
Переглядів: 463 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук