"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 24 » Вступ до вишу: дубль другий
14:19
Вступ до вишу: дубль другий
П’ятого січня стартувала цьогорічна реєстрація випускників шкіл для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні. Реєстрація триватиме до двадцятого лютого. Загальне тестування з української мови відбудеться двадцять четвертого квітня, й реєстрація учасників на нього відбуватиметься за інакшою схемою.
Майбутні абітурієнти зможуть скласти не більше чотирьох тестів із переліку предметів ЗНО, до якого включено дванадцять навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови.
ЗНО з української мови і літератури традиційно буде обов’язковим для всіх абітурієнтів вишів. Його результати одночасно зараховуватимуться як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи.
Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО )розпочав упровадження тестів ЗНО двох рівнів складності. Цього року завдання двох рівнів складності, які визначаються правилами прийому до вишів, будуть мати тести з української мови і літератури та математики. Рівень складності тесту, необхідний для вступу на навчання, визначено правилами прийому до кожного вищого навчального закладу.
Реєстрація осіб, які братимуть участь у ЗНО, відбувається в три етапи. На першому – абітурієнти формують і оформляють реєстраційну картку. Для цього потрібно відкрити сторінку «Реєстрація – 2015», розміщену на сайті УЦОЯО, та, увівши реєстраційні дані, сформувати реєстраційну картку.
Окрім загальних реєстраційних даних, потрібно зазначити інформацію про місце перебування в день проведення ЗНО з української мови і літератури (24 квітня), з урахуванням якого визначатиметься пункт проведення зовнішнього оцінювання з української мови і літератури.
Також необхідно зазначити інформацію про місцеперебування під час проведення зовнішнього оцінювання з інших предметів (тестування відбуватимуться у червні), з урахуванням якої абітурієнти закріплюватимуться за пунктами проведення зовнішнього оцінювання.
Другим етапом реєстрації на ЗНО є надсилання до регіонального центру реєстраційних документів учнями професійно-технічних навчальних закладів і випускниками минулих років. Цьогорічні випускники комплекти документів подають до свого загальноосвітнього навчального закладу, який і формуватиме списки осіб для ДПА з української мови у формі ЗНО та надсилатиме їх за адресою регіонального центру, який обслуговує відповідний регіон.
Після реєстрації для кожного учасника зовнішнього оцінювання на офіційному сайті Українського центру буде створена інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюватиметься за номером сертифіката та PIN-коду.
Внести зміни до реєстраційних даних шляхом перереєстрації можна до першого квітня 2015 року.
Зовнішнє незалежне оцінювання абітурієнтів у 2015 році проводитиметься з української мови і літератури 24 квітня; французької мови – 3 червня; німецької мови – 5 червня; іспанської мови – 8 червня; англійської мови – 10 червня; математики – 12 червня; російської мови – 15 червня; біології – 17 червня; історії України – 19 червня; фізики – 22 червня; географії – 24 червня; хімії – 26 червня.
Підготувала
Галина ТКАЧЕНКО
Переглядів: 396 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук