"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 27 » Вшанували пам’ять загиблих ходою від церкви до каплички
09:37
Вшанували пам’ять загиблих ходою від церкви до каплички

18 січня ічнянці виявили свою солідарність із жителями багатьох українських міст і провели марш «Я – Волноваха» на підтримку миру та єдності в Україні, проти тероризму і на вшанування пам’яті … загиблих пасажирів автобуса під Волновахою та всіх мирних жителів Донбасу, вбитих проросійськими терористами.
Розпочалася хода від Миколаївської церкви, де з ініціативи одного з організаторів заходу Сергія Половка зібралося близько тридцяти небайдужих ічняців. Крім міського голови, інших представників влади на заході не було, як і добровільно-примусово зігнаної масовки з числа держслужбовців, бюджетників, школярів. Усе по-чесному, від серця, не для галочки та звіту про виконану роботу.

У зазначений час колона вирушила від церкви до каплички пам’яті Героїв Небесної сотні. Дорогою співали бойових українських пісень, звучали традиційні гасла: «Слава Україні! – Героям слава!», «Слава нації! – Смерть ворогам!», «Україна – понад усе». Не обійшлося і без славнозвісного «Путін х..ло», яке лунало хоч і сором’язливо, та з особливою насолодою.
Завершилася хода імпровізованим мітингом під капличкою. Зокрема, Сергій Половко у своєму виступі відмітив, що перемогти агресора цілком можливо і такі прецеденти в історії є. Наприклад, Фінляндія змогла протистояти Червоній Армії. Звичайно, у війні вона втратила частину своїх земель, але змогла відстояти незалежність і добряче дала агресору по зубах. Учасник Майдану Костянтин Фесан нагадав присутнім, що не було такої війни чи битви, яку Росія виграла б в України чесно та відкрито, без підлих зрад та підкупів. Фінальним акордом заходу стало виконання державного гімну України.
Але після акції люди не розійшлися по домівках, а пішли до кафе «Mama Milla» – подивитися на єдиний у місті банкомат, на табло якого красується назва «Сбербанк Росії». Учасникам акції було невтямки, що в місті робить банкомат агресора і як можна було встановлювати його в такий час. При цьому відмітили, що спокійно поставилися б до наявності банкомату, якби він з’явився до анексії Росією Криму та початку збройного конфлікту на сході країни, а не в кінці минулого року.
Андрій ГРУДНИЦЬКИЙ
Переглядів: 484 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук