"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 16 » Вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС
15:21
Вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня вже в тридцяте Україна відзначила день вшанування ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Більшість із них вже померла, а ті, що лишилися живими після війни з атомом продовжують боротьбу за свої права. Про це йшла мова на зборах чорнобильців.
Ліквідатори, які збираються виходити на пенсію, зіткнулися з проблемою відсутності архівних документів про їх перебування в Чорнобилі та рівень отриманого опромінення. А ці довідки можуть вплинути на розмір призначеної пенсії. Архів Міноборони лише посвідчує перебування в зоні і не більше. Адже відповідні журнали через високий рівень радіаційного забруднення знищені. Через це, за словами ліквідаторів, у деяких переселенців пенсія вища, ніж у них.
А до робочих зборів чорнобильці з нагоди трагічних роковин зібралися на траурний мітинг біля пам’ятного знаку Жертвам Чорнобильської катастрофи. Перед громадою виступив голова районної спілки «Чорнобиль» Віктор Кичай. Протоієрей Свято-Преображенського храму о. Іоанн біля ікони «Чорнобильський Спас» помолився за жертв Чорнобильської катастрофи.
У школі мистецтв учасники заходу подивилися концертну програму та слайд-фільм Миколи Смілика про ліквідаторів аварії. У ході заходу двадцять ліквідаторів першої категорії отримали матеріальну допомогу від райдержадміністрації та районної ради.
Андрій Грудницький
Переглядів: 376 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук