"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 29 » Вшанували ліквідаторів, а тих, хто дожив – нагородили медалями
10:20
Вшанували ліквідаторів, а тих, хто дожив – нагородили медалями

26 квітня виповнилося 30 років з часу вибуху на ЧАЕС. Тоді на ліквідацію аварії з нашого району мобілізували 540 чоловік. Більшість з них отримали суттєві опромінення і назавжди підірвали здоров’я. Тож не дивно, що до тридцятих роковин дожили лише 260 ліквідаторів.
Традиційно з нагоди трагічної річниці у Свято-Преображенському храмі, біля ікони «Чорнобильський спас», літію за жертвами Чорнобильської катастрофи провів протоієрей храму о. Іоанн. Опісля ліквідатори та громадськість поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи.
Вшанування подвигу ліквідаторів продовжили в районному будинку культури. .
До присутніх звернулися голова районної спілки «Чорнобиль» Віктор Кичай, голова районної ради Григорій Герасименко та перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Яременко, депутат обласної ради Юрій Болоховець. Також було зачитано звернення до ліквідаторів від депутата Верховної ради Валерія Давиденка. Присутні керівники взяли участь у нагородженні ліквідаторів пам’ятною медаллю.
Вшанування чорнобильців продовжилося концертомГлядачі переглянули документальний відеофільм «Трагедія. Подвиг. Наказано жити!», підготовлений Миколою Сміликом, та виставку районної бібліотеки «Вічні дзвони пам’яті і скорботи».
Андрій Грудницький
Переглядів: 426 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук